ATERIZARE DE URGENŢĂ a unui avion Wizz Air ce a efectuat cursa Bucureşti-Roma

Un avion Airbus A320 venind de la Bucureşti a efectuat sâmbătă dimineaţa o aterizare de urgenţă pe Aeroportul Fiumicino din Roma, din cauza unei probleme la trenul de aterizare, provocând traumatizarea a trei pasageri, au anunţat echipe de intervenţie.

6956 afișări
Imaginea articolului ATERIZARE DE URGENŢĂ a unui avion Wizz Air ce a efectuat cursa Bucureşti-Roma

ATERIZARE DE URGENŢĂ a unui avion ce a efectuat cursa Bucureşti-Roma (Imagine: Alex Drifter/Mediafax Foto)

Pista pe care a aterizat avionul a fost închisă temporar. Însă temeri cu privire la perturbarea orarului de zbor, apărute iniţial, nu au fost validate. Traficul a fost reluat în mod normal.

Cei 165 de pasageri, majoritatea români, au coborât din avion pe tobogane. Una dintre roţile trenului de aterizare a rămas blocată înainte de aterizare.

Avionul de tip Airbus aparţinând companiei Wizz Air efectua o cursă Bucureşti-Roma.

Majoritatea pasagerilor au declarat că nu au avut probleme, ci doar că le-a fost frică.

Trei pasageri se aflau în stare de şoc, fără să prezinte leziuni corporale. Ei au primit îngrijiri pe pistă din partea unei echipe medicale de la aeroport. Unul dintre ei,o femeie însărcinată, care simţea dureri la nivelul abdomenului, a fost condusă ulterior la un spital, în apropiere, la Ostia.

Pilotul, care urma să aterizeze pe cel mai mic aeroport din Roma - Ciampino, a solicitat către ora 6.00 GMT (9.00,ora României), să aterizeze la Fiumicino, unde pista este mai lungă. Oalertă cod roşu a fost declanşată, iar două elicoptere şi 12 ambulanţe au fost trimise ca măsură de precauţie în apropiereapistei.

Pilotul a aterizat "cu măiestrie" cu ajutorul unei singure părţi a trenului de aterizare. După ce s-a oprit, avionul s-a aplecat pe o parte.

"A fost o aterizare periculoasă, efectuată cu multă măiestrie. Pilotul italian a reuşit să aterizeze cu un singur tren de aterizare şi uşor", a subliniat şeful Poliţiei de Frontieră de pe aeroport, Antonio Del Greco, pentru postul Sky TG24.

O anchetă a fost deschisă de către Agenţia Naţională italiană pentru Securitatea Zborurilor (ANSV), cu scopul de a stabili cauza avariei.

Wizz Air: Echipajul şi pasagerii avionului care a aterizat de urgenţă la Roma nu au raportat răniţi

Zborul Wizz Air, W6 3141, de sâmbătă, de la Bucuresti spre Roma, Aeroportul Ciampino, cu 165 de pasageri la bord şi şase membri ai echipajului a fost redirecţionat spre Aeroportul Roma Fiumicino, pentru aterizare de urgenţă din cauza unei probleme la trenul de aterizare, potrivit unui comunicat al companiei.

"Aeronava a aterizat în siguranţă la ora 8.15, iar pasagerii au fost debarcaţi folosindu-se toboganele de ieşire. Echipajul şi pasagerii nu au raportat răniţi, pasagerii fiind asistaţi de companie", spune Daniel de Carvalho, directorul de comunicare al companiei, reprezentanţii Wizz Air precizând că au fost pasageri care au primit îngrijiri pentru că s-au speriat, fără a fi însă răniţi, şi că s-a creat o confuzie.

"Wizz Air va colabora cu autorităţile pentru investigaţie şi îşi cere scuze tuturor pasagerilor afectaţi de inconvenientele create de aterizarea de urgenţă", mai spune directorul de comunicare al companiei.

Aeronava a fost supusă inspecţiei tehnice în mai

Aeronava Wizz Air Airbus A320 are 13 luni vechime şi a fost supusă celei mai recente inspecţii tehnice în luna mai a acestui an, informează compania aeriană într-un comunicat.

"Toţi membrii echipajului (paru însoţitori de zbor şi doi piloţi) sunt de la baza din Bucureşti, iar căpitanul are o experienţă de 12.000 de ore de zbor acumulată în cadrul Forţelor Aeriene Italiene şi altor companii comerciale. Wizz Air îşi cere scuze tuturor pasagerilor afectaţi de inconvenientele create şi mulţumeşte echipajului şi membrilor aeroportului pentru asistenţa oferită pasagerilor şi pentru gestionarea situaţiei în mod corespunzător", spune Daniel de Carvalho, director de comunicare al companiei Wizz Air.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici