Aterizare de URGENŢĂ la Moscova: Un incendiu a izbucnit la bordul unei aeronave/ Cel puţin 41 de morţi/ IMAGINI şocante cu avionul aterizând în flăcări

Cel puţin 41 de persoane au murit după ce un avion de pasageri al companiei Aeroflot a aterizat de urgenţă pe aeroportul Sheremetyevo din Moscova, în urma izbucnirii unui incendiu la bordul aeronavei în timpul zborului, relatează Reuters.

12953 afișări
Imaginea articolului Aterizare de URGENŢĂ la Moscova: Un incendiu a izbucnit la bordul unei aeronave/ Cel puţin 41 de morţi/ IMAGINI şocante cu avionul aterizând în flăcări

Aterizare de URGENŢĂ la Moscova: Un incendiu a izbucnit la bordul unei aeronave/ IMAGINI şocante cu avionul aterizând în flăcări

UPDATE Bilanţul incidentului aviatic din Moscova a ajuns la 41 de morţi 

„Au fost 78 de persoane la bord, inclusiv membri ai echipajului”, a transmis Comitetul de Investigaţii din Rusia.

„Conform ultimelor informaţii, 37 dintre aceştia au supravieţuit”, se menţionează în comunicat.

Bilanţul iniţial anunţat de autorităţile ruse era de 13 morţi.

UPDATE Cel puţin 13 morţi, inclusiv doi minori/ Nouă persoane rănite, două în stare critică

Comitetul rus de Investigaţii a confirmat că 13 persoane au decedat, inclusiv doi minori, iar Ministerul Sănătăţii de la Moscova a comunicat că alte nouă persoane au fost rănite, inclusiv două care sunt în stare critică.

UPDATE Avionul nu a reuşit să aterizeze din prima încercare

O sursă din cadrul serviciilor de urgenţă a declarat că avionul nu a reuşit să aterizeze din prima încercare, altfel că a fost necesar să încerce din nou şi a aterizat forţat. Pompierii au reuşit să stingă incendiul, însă partea din spate a aeronavei a fost distrusă în totalitate de flăcări, a precizat sursa menţionată mai sus.

Potrivit membrilor echipajului, incendiul ar fi izbucnit după ce avionului a fost lovit de un fulger, relatează agenţia de ştiri Tass.

Pe de altă parte, surse citate de Sputnik susţin că informaţiile preliminare indică faptul că incendiul ar fi pornit la instalaţia electrică a aeronavei în timpul decolării.

Autorităţile au deschis o anchetă pentru a stabili cu exactitate cauzele producerii incidentului aerian.

UPDATE Cel puţin 13 morţi, după ce un avion a aterizat de urgenţă la Moscova în urma unui incendiu la bord

Potrvit unor surse citate de agenţia Tass, bilanţul victimelor incidentului aerian a ajuns la cel puţin 13 morţi, informează cotidianul The Moscow Times.

Cel puţin şase persoane au fost rănite în urma incendiului, informează Sky News. Comitetul rus de Investigaţii a anunţat că o persoană a decedat, iar Ministerul pentru Situaţii de Urgenţe a comunicat că alte şase persoane au fost rănite, potrivit site-ului Sputnik.

"În total la bordul avionului erau 73 de pasageri şi cinci membri ai echipajului, şase persoane au fost rănite", a transmis serviciul de presă al Ministerului.

Aeroportul a fost închis pentru aproximativ o oră, ulterior fiind redeschisă una din cele două piste, potrivit unor surse din cadrul autorităţilor.

Mass-media rusă a transmis imagini cu avionul înconjurat de un nor gros de fum.

Înregistrări şi imagini postate pe reţelele de socializare arată că pasagerii au fost evacuaţi din avion pe tobogane, relatează BBC News.

Potrivit jurnaliştilor ruşi, toţi cei 78 de pasageri aflaţi la bord au fost evacuaţi.

Avionul, de tip Sukhoi Superjet-100, cuprins de flăcări se îndrepta spre oraşul Murmansk, în nordul extrem al Rusiei.

Un avion de pasageri al companiei Aeroflot a aterizat de urgenţă la aeroportul Sheremetyevo din Moscova în urma izbucnirii unui incendiu la bordul aeronavei în timpul zborului, informează agenţia de ştiri Reuters.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici