Australia va ajuta SUA să le livreze arme forţelor kurde

Australia va ajuta Statele Unite să le livreze arme forţelor kurde, pentru a lupta împotriva insurgenţilor din cadrul grupării Statul Islamic în Irak, a anunţat duminică premierul australian, citat de AFP.

105 afișări
Imaginea articolului Australia va ajuta SUA să le livreze arme forţelor kurde

Australia va ajuta SUA să le livreze arme forţelor kurde (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Statele Unite au cerut Australiei să ajute la transportul materialului militar, inclusiv a armelor şi muniţiilor", pentru a contribui la "un efort multinaţional", a afirmat premierul Tony Abbott într-un comunicat.

Avioane ale Forţei aeriene regale australiene, de tip C-130 Hercules şi C-17 Globemaster, "se vor alătura altor state", printre care Canada, Italia, Franţa, Marea Britanie şi Statele Unite, "pentru a efectua această misiune importantă", se arată în comunicat.

Australia va încerca, alături de alte ţări, să atenueze "catastrofa umanitară" care afectează Irakul şi să "răspundă ameninţării pentru securitate reprezentate de Statul Islamic", subliniază Abbott.

Această ţară deja se angajase la 13 august să paraşuteze ajutor umanitar destinat refugiaţilor din nordul Irakului.

Australia a participat sâmbătă la paraşutarea unor ajutoare umanitare la Amerli, oraş şiit turkmen situat la 160 de kilometri nord de Bagdad, asediat de insurgenţii care împiedică aprovizionarea acestuia cu apă, alimente şi medicamente

Secretarul de Stat american, John Kerry, a pledat vineri în favoarea unei coaliţii mondiale pentru a lupta împotriva insurgenţilor din cadrul grupării Statul Islamic în Irak şi Siria.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici