Autorităţile britanice, surprinse de condiţiile în care trăia un grup de români, în apropierea Stadionului Olimpic din Londra - FOTO

Autorităţile locale din Newham, în estul Londrei, au descoperit în timpul unui control, douăzeci şi şase de români, între care şi un copil, care trăiau în condiţii descrise în romanele lui Charles Dickens.

1387 afișări
Imaginea articolului Autorităţile britanice, surprinse de condiţiile în care trăia un grup de români, în apropierea Stadionului Olimpic din Londra - FOTO

Autorităţile britanice, surprinse de condiţiile în care trăia un grup de români, în apropierea Stadionului Olimpic din Londra - FOTO (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Reprezentanţii consiliului din Newham au descoperit în timpul unor verificări, în apropierea Stadionului Olimpic, că cei 26 de români împărţeau o casă cu trei dormitoare, notează Daily Mail, în ediţie electronică.

Sir Robin Wales, preşedintele consiliului din Newham, a criticat condiţiile “dickensiene” spunând că este inacceptabil ca oamenii să mai trăiască într-o asemenea stare teribilă.

FOTO

“Mulţi proprietari criminali nu au nicio remuşcare când înghesuie cinci oameni într-o cameră. Chiar dacă am găzduit Jocurile Olimpice din 2012, încă mai putem găsi oameni care locuiesc în barăci în anul 2015”, a declarat Sir Robin Wales.

Forţele de ordine locale au mers vineri la proprietatea aflată în estul Londrei, după ce vecinii s-au plâns de volumul ridicat al muzicii, dăunătorii şi mizeria din grădină. Poliţiştii au descoperit că la respective adresă locuiau 26 de români, inclusiv patru familii şi un copil mic. Şapte persoane dormeau într-o pivniţă fără geamuri şi cu gurile de ventilaţie astupate. Ceilalţi erau îngrămădiţi în trei dormitoare.

Cei care locuiau în pivniţă plăteau o chirie lunară de 20 de lire, iar cei care locuiau în dormitoare plăteau 180 de lire.  

Proprietarul locuinţei, care riscă să fie pus sub acuzare, fusese avertizat şi în 2012 pentru încălcarea legislaţiei britanice care interzice găzduirea unei familii mai mari de şapte persoane.

Autorităţile locale din Newham, una dintre cele mai sărace zone din Marea Britanie, au emis în ultimii cinci ani zeci de avertizări pentru deţinătorii unor astfel de proprietăţi mizere.

Sir Robin a promis să rezolve problema prin chemarea în instanţă a oricărui proprietar “lipsit de scrupule”. 

 

 

Cum trăiesc 26 de români într-o locuinţă cu trei camere

Posted by Mediafax.ro on Thursday, June 25, 2015

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici