Autorităţile chineze susţin că un jurnalist a admis scrierea unor articole false denunţând corupţia

Un jurnalist chinez aflat la închisoare a recunoscut că publicaţia la care lucrează a scris articole false denunţând corupţia din instituţiile publice, însă analiştii avertizează că ziaristul probabil a fost forţat să asume astfel de activităţi.

142 afișări
Imaginea articolului Autorităţile chineze susţin că un jurnalist a admis scrierea unor articole false denunţând corupţia

Autorităţile chineze susţin că un jurnalist a admis scrierea unor articole false denunţând corupţia (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

"Îmi recunosc vinovăţia şi regret faptele săvârşite", a declarat reporterul Chen Yongzhou într-un interviu acordat din detenţie Televiziunii publice chineze, informează BBC.

Jurnalistul a fost arestat pentru că a denunţat corupţia din sistemul de stat, criticând activităţile unei companii publice. Presa de stat chineză susţine că jurnalistul a recunoscut că a scris articole false în schimbul banilor.

Chen a scris numeroase articole pentru ziarul New Express, cu sediul în oraşul Guangdong, denunţând corupţia producătorului de echipamente de construcţii Zoomlion.

"Am provocat daune importante firmei Zoomlion, dar şi industriei media, compromiţând credibilitatea presei. Am făcut acest lucru pentru bani şi pentru faimă. Am fost manipulat. Mi-am dat seama de greşelile făcute", a declarat jurnalistul pentru postul CCTV.

Analiştii avertizează că, în cele mai multe cazuri, anchetatorii îi forţează pe suspecţi să asume activităţi infracţionale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici