Autorităţile din Australia au emis noi ordine de evacuare din cauza incendiilor

Autorităţile australiene au emis joi noi ordine de evacuare şi noi alerte de incendii în sud-estul ţării, după ce temperaturile ridicate din ultimele zile şi vânturile puternice au dus la o intensificare a incendiilor de vegetaţie, informează site-ul agenţiei de presă Reuters.

527 afișări
Imaginea articolului Autorităţile din Australia au emis noi ordine de evacuare din cauza incendiilor

Autorităţile din Australia au emis noi ordine de evacuare din cauza incendiilor

Alertele privind incendiile din statul Victoria, în vigoare de peste o săptămână, au fost extinse cu încă cel puţin 48 de ore, iar locuitorii din zonele vizate au fost sfătuiţi să îşi părăsească locuinţele dacă acest lucru poate fi făcut în siguranţă.

„Nu vă lăsaţi amăgiţi de ploile din ultima vreme”, a declarat ministrul pentru situaţii de urgenţă din statul Victoria, Lisa Neville, care a făcut referire la faptul că, în ultimele zile, temperaturile mai scăzute şi ploile le-au permis pompierilor să avanseze în lupta împotriva incendiilor care afectează statul de câteva luni.

„Flăcările se extind în continuare şi prezintă un risc major pentru comunităţi”, a adăugat aceasta.

Cel puţin 26 de persoane au murit, iar alte câteva mii au rămas fără locuinţe în urma incendiilor care au afectat Australia în ultimele luni. Peste zece milioane de hectare au fost afectate de incendii, o suprafaţă comparabilă cu cea a Coreei de Sud.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
australia,
incendii,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici