Autorităţile din Belarus lansează o inspecţie neanunţată a pregătirii de luptă a trupelor

Autorităţile din Belarus au lansat o verificare neanunţată a pregătirii de luptă a trupelor sale, a anunţat marţi dimineaţă Ministerul Apărării, potrivit Sky News.

364 afișări
Imaginea articolului Autorităţile din Belarus lansează o inspecţie neanunţată a pregătirii de luptă a trupelor

Autorităţile din Belarus lansează o inspecţie neanunţată a pregătirii de luptă a trupelor

Inspecţia vizează întreaga armată.

„Activităţile vor avea un caracter cuprinzător, trupele vor trebui să se deplaseze în zonele desemnate cât mai curând posibil, să îşi desfăşoare echipamentul de geniu, să organizeze protecţia şi apărarea şi să instaleze poduri de trecere peste râurile Neman şi Berezina", a anunţat ministerul din Belarus.

Oficialii au mai spus că echipamentele şi personalul militar vor fi mutate, iar circulaţia pe anumite drumuri publice va fi restricţionată.

Analiştii internaţionali consideră că este puţin probabil ca preşedintele Alexander Lukaşenko să ordone intrarea Belarusului în război.

„Scopul acestor eforturi este de a bloca forţele ucrainene la graniţa cu Belarus pentru a le împiedica să consolideze operaţiunile ucrainene în alte părţi ale teatrului de operaţiuni. Este extraordinar de puţin probabil ca Belarus să invadeze Ucraina în viitorul apropiat, indiferent de cursul acestor operaţiuni. În plus, o intervenţie belarusă în Ucraina nu ar putea face mai mult decât să atragă temporar forţele terestre ucrainene din alte părţi ale teatrului de operaţiuni, având în vedere puterea de luptă efectivă extrem de limitată de care dispune Minskul. Eforturile Kremlinului de a face presiuni asupra Belarusului pentru a sprijini campania ofensivă rusă din Ucraina fac parte dintr-un efort pe termen lung de a cimenta şi mai mult controlul asupra Belarusului", scrie în evaluarea realizată în weekend de Institutul pentru Studiul Războiului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
belarus,
trupe,
armata

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici