Autorităţile din Manchester, hotărâte să îi protejeze mai bine pe fanii muzicii punk, emo şi goth

Poliţia din Manchester a anunţat joi că a luat decizia de a înregistra plângerile pentru agresiunile comise asupra fanilor punk, emo şi goth în categoria "infracţiuni motivate de ură" rasială, xenofobie, religie, handicap şi homofobie.

137 afișări
Imaginea articolului Autorităţile din Manchester, hotărâte să îi protejeze mai bine pe fanii muzicii punk, emo şi goth

Autorităţile din Manchester, hotărâte să îi protejeze mai bine pe fanii muzicii punk, emo şi goth (Imagine: Shutterstock)

"Persoanele care doresc să îşi exprime în mod liber identitatea culturală a subculturii lor nu ar trebui să fie ţinta unor infracţiuni comise din ură", a spus adjunctul şefului Poliţiei din Manchester, Garry Shewan.

"Începând din luna aprilie 2013, poliţia din Manchester va înregistra în categoria «infracţiuni motivate de ură» plângerile care au legătură cu subculturile alternative", a adăugat un purtător de cuvânt al poliţiei regionale.

El a precizat că această decizie se înscrie în cadrul "unui demers care vizează o mai bună înţelegere a suferinţelor îndurate de victimele acestor agresiuni, comise din cauza apartenenţei lor, şi o reacţie mai bună".

Este pentru prima dată când o forţă regională din poliţia britanică şi-a exprimat voinţa de a-i proteja pe fanii punk şi emo, consideraţi nişte "urmaşi" ai culturii punk-hardcore, şi pe fanii goth, care se îmbracă de regulă în negru din cap până în picioare.

Băieţii emo, machiaţi şi purtând în general haine împrumutate de la fete, sunt adeseori ţinta unor glume despre presupusa lor orientare sexuală.

Poliţia a adăugat o nouă casetă, cu denumirea "Altele", pe site-ul său oficial "True vision", invitând publicul să denunţe infracţiunile motivate de ură, înregistrate până acum în cinci categorii distincte: "Homosexualitate", "Transsexualitate", "Rasă", "Religie" şi "Handicap".

Protejarea fanilor punk, emo şi goth nu şi-a găsit deocamdată expresia şi într-un text de lege.

Secretarul de stat pentru Egalitate, Lynne Featherstone, declara anul trecut că registrul naţional al infracţiunilor motivate de ură, cu cele cinci categorii ale sale, reprezintă "o listă incompletă".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici