Autorităţile din Milano vor să desfiinţeze mai multe tabere de romi autorizate

Autorităţile din Milano intenţionează să desfiinţeze o parte dintre cele 12 tabere de romi autorizate din oraş, una dintre ele urmând să fie menţinută pentru cazarea tranzitorie a romilor evacuaţi, pentru maximum trei ani, relatează New York Times, în ediţia electronică.

25 afișări
Imaginea articolului Autorităţile din Milano vor să desfiinţeze mai multe tabere de romi autorizate

Autorităţile din Milano vor să desfiinţeze mai multe tabere de romi autorizate (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Închiderea taberelor aşa cum sunt ele astăzi este un imperativ categoric, din cauza condiţiilor mizere şi a violenţei de acolo, care reprezintă primul impediment pentru integrare şi legalitate", a declarat Mariolina Moioli, care conduce Oficiul din Milano pentru familie, şcoli şi politici sociale.

Oficiul a depus eforturi pentru a găsi alternative la aceste tabere, inclusiv asistenţă financiară pentru romii care decid să se întoarcă în România. Marco Deragna, un locuitor dintr-o tabără situată la periferia metropolei Milano, declară însă că el şi celelalte familii care trăiesc acolo de aproape două decenii nu au primit alternative viabile după ce au fost informaţi că trebuie să plece.

În zeci de oraşe italiene, administraţiile locale au dus politici similare în ceea ce priveşte populaţia romă şi sinti din Italia. Guvernele locale au desfiinţat tabere autorizate şi au dărâmat tabere neautorizate, evacuând locuitorii lor.

Italia a depus puţine eforturi pentru a integra populaţia romă în societate, punând accentul pe securitate, comentează New York Times. Atunci când municipalităţile au autorizat construcţia unor tabere, acestea au fost amplasate la periferia oraşelor, segregate de restul populaţiei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici