Autorităţile elene au descoperit zece mănăstiri implicată în evaziune şi fraude cu facturi false

Divizia de delicte financiare a Ministerului de Finanţe elen (SDOE) a descoperit zece mănăstiri care ar fi folosit facturi false şi bani nedeclaraţi pentru a comite evaziune fiscală şi pentru a obţine fraudulos subvenţii.

163 afișări
Imaginea articolului Autorităţile elene au descoperit zece mănăstiri implicată în evaziune şi fraude cu facturi false

Autorităţile elene au descoperit zece mănăstiri implicată în evaziune şi fraude cu facturi false (Imagine: Shutterstock)

Într-unul dintre cazurile de fraudã, mănăstirea Simonos Petra (Piatra lui Simon) de la Muntele Athos a prezentat o factură falsă pentru 600.000 de euro, sumă care ar fi fost plătită unui contractor în cadrul unui proiect de restaurare, scrie portalul elen GreekReporter.

Factura a fost emisă pe numele unei persoane care la momentul respectiv se afla în închisoare.

O altă mănsătire, din Creta, a fost inclusă într-un proiect mai amplu pentru a obţine subvenţii, iar după verificări inspectorii Ministerului de Fianţe au descoperit că a emis facturi false totalizând 270.000 de euro.

Rezultatele investigaţiilor au arătat că multe mănăstiri din Grecia au raportat cheltuieli mari în cadrul unor proiecte în care au accesat bani europeni pentru renovare.

SDOE investighează şi fondurile mai multor parohii, unde există suspiciuni privind spălarea de bani, precum şi cazurile mai multor mănăstiri care închiriază spaţii vânzătorilor ambulanţi cu ocazia unor sărbători. În majoritatea cazurilor, sumele trecute în contractele de închiriere sunt de câteva ori mai mici decât cele plătite.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici