Autorităţile japoneze vor să ude reactoarele de la Fukushima 24 de ore din 24

Autorităţile japoneze intenţionează să pună în funcţiune un dispozitiv împreună cu armata şi pompierii pentru a uda în permanenţă reactoarele de la centrala Fukushima, pentru a răci combustibilul radioactiv, a anunţat sâmbătă ministrul Apărării.

32 afișări
Imaginea articolului Autorităţile japoneze vor să ude reactoarele de la Fukushima 24 de ore din 24

Autorităţile japoneze vor să ude reactoarele de la Fukushima 24 de ore din 24 (Imagine: Mediafax Foto)

"În loc să udăm în reprize de câteva minute, vrem să punem în funcţiune un dispozitiv care să permită deversarea apei în mod continuu", a explicat Toshimi Kitazawa, în cadrul unei conferinţe de presă.

Începând de joi, elicoptere şi camioane cisternă ale armatei au intervenit pentru a încerca să umple cu apă bazinele de stocare a combustibilului uzat, în special cel al reactorului numărul 3, care ridică cele mai mari probleme.

Autospeciale de pompieri din Tokyo au început, de asemenea, în noaptea de vineri spre sâmbătă, să se înlocuiască succesiv la centrală, la baza reactorului 3, extrem de avariat de o explozie.

Totuşi, între două operaţiuni sunt pauze de câteva ore.

În plus, autorităţile nu au nicio idee precisă în privinţa cantităţii de apă care a ajuns în bazine.

Aceste acţiuni au ca scop evitarea încălzirii combustibilului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici