Autorul atacului de la târgul de Crăciun din Nantes era sub influenţa alcoolului

Şoferul care a lovit luni mai mulţi pietoni la târgul de Crăciun din Nantes, în vestul Franţei, provocând moartea unei persoane şi rănirea altor nouă, era sub influenţa alcoolului, a declarat vineri o sursă din poliţie, citată de AFP.

96 afișări
Imaginea articolului Autorul atacului de la târgul de Crăciun din Nantes era sub influenţa alcoolului

Autorul atacului de la târgul de Crăciun din Nantes era sub influenţa alcoolului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Bărbatul de 37 de ani, spitalizat în continuare, avea 1,8 grame de alcool în litrul de sânge, de patru ori mai mult decât limita autorizată, a precizat sursa citată.

Atacul a intervenit după alte două agresiuni, dintre care una legată de islamul radical, determinând Guvernul francez să anunţe consolidarea măsurilor de securitate pentru a asigura populaţia.

Sâmbătă, un bărbat a atacat poliţişti cu un cuţit, strigând "Allah Akbar" (Allah este mare), la Joué-Lès-Tours (centru-vest), după care a fost omorât de forţele de ordine. Trei poliţişti au fost răniţi.

Duminică, o persoană internată de 157 de ori la psihiatrie a intrat cu maşina în pietoni, la Dijon (centru-est), rănind 13 persoane. Bărbatul a fost arestat de poliţie.

Autorul atacului de la Nantes s-a rănit grav prin înjunghiere, după ce a lovit mulţimea cu camioneta. Unul dintre pietonii loviţi, un tânăr de 25 de ani, a murit marţi.

Vineri dimineaţă, autorul atacului era spitalizat în continuare, sub supravegherea poliţiei, în aşteptarea interogatoriului.

Un carnet a fost găsit în maşina lui după agresiune, conţinând "afirmaţii cel puţin confuze", potrivit procurorului din Nantes, Brigitte Lamy. Bărbatul scria acolo despre "ura faţă de societate" şi evoca "riscul de a fi ucis de serviciile secrete". El afirma de asemenea că familia sa îl "denigra pe Internet".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici