Autorul atacului din Brazilia a lăsat un mesaj religios prin care demonstrează că şi-a premeditat faptele

Autorul atacului dintr-o şcoală de la periferia oraşului Rio de Janeiro, care s-a sinucis după ce a ucis 12 elevi, a lăsat o scrisoare care conţine un mesaj religios în care acesta cere ca persoanele "impure" să nu îi atingă corpul, potrivit poliţiei.

18 afișări
Imaginea articolului Autorul atacului din Brazilia a lăsat un mesaj religios prin care demonstrează că şi-a premeditat faptele

Autorul atacului din Brazilia a lăsat un mesaj religios prin care demonstrează că şi-a premeditat faptele (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Wellington Menezes de Oliveira, în vârstă de 24 de ani, a intrat joi dimineaţa în fosta sa şcoală din Realengo (vestul Rio) şi a deschis focul asupra elevilor de la mică distanţă. El a ucis 12 elevi - zece fete şi doi băieţi, toţi având vârste cuprinse între 12 şi 14 ani, şi a rănit alţi 11, potrivit ultimului bilanţ anunţat de poliţie. Unul dintre băieţi, în vârstă de 13 ani, a decedat la scurt timp după sosirea la spital. Ulterior, agresorul s-a sinucis apoi trăgându-şi un glonţ în cap după ce a fost rănit la picior de un poliţist.

"Trebuie să ştiţi că persoanele impure nu vor putea să mă atingă fără mănuşi; numai cei caşti sau cei care şi-au pierdut castitatea în urma căsătoriei dar nu au comis adulter vor putea să mă atingă fără mănuşi", a declarat el în scrisoarea găsită de poliţişti în hainele sale şi difuzată presei.

"Nimic din ce este impur nu va putea să îmi atingă sângele", adaugă ucigaşul în scrisoare sa, în care lasă instrucţiuni pentru a fi dezbrăcat, spălat şi înfăşurat într-un cearşaf alb pe care l-a adus în instituţie.

"Cei care se vor ocupa de înmormântarea mea vor trebuie să îmi scoată toate hainele, să mă spele, să mă usuce şi să mă înfăşoare cu totul într-un cearşaf alb care se află în această instituţie, într-un rucsac pe care l-am lăsat în prima sală de la etajul unu", a declarat Menezes, demonstrând că actele sale au fost premeditate şi că era hotărât să se sinucidă, potrivit poliţiei.

În scrisoare, Menezes de Oliveira îşi exprimă, de asemenea, dorinţa de a fi îngropat alături de mama sa adoptivă şi ca mormântul său să fie "vizitat de un adept credincios al lui Dumnezeu" care să se "roage în faţa mormântului şi să îi ceară iertare lui Dumnezeu pentru ceea ce (el) a făcut".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici