Autorul atacului împotriva şefului serviciilor secrete afgane ascunsese bomba în lenjeria intimă

Atentatorul sinucigaş care l-a rănit, joi, pe şeful serviciilor de informaţii afgane (NDS) Asadullah Khalid, ascunsese materialul explozibil în lenjeria intimă, au anunţat vineri autorităţile.

140 afișări
Imaginea articolului Autorul atacului împotriva şefului serviciilor secrete afgane ascunsese bomba în lenjeria intimă

Autorul atacului împotriva şefului serviciilor secrete afgane ascunsese bomba în lenjeria intimă (Imagine: AFP / MediafaxFoto)

Asadullah Khalid, persoana-cheie a puterii şi inamic feroce al insurgenţilor islamişti, a fost rănit într-un atentat sinucigaş revendicat de insurgenţii talibani. Potrivit unei surse medicale, el a fost "grav rănit la stomac şi la cap", dar viaţa sa nu este în pericol, au asigurat chirurgii preşedintelui afgan Hamid Karzai.

"Arhitecţii acestui atentat sinucigaş ... au reuşit să amplaseze explozibil în lenjeria intimă şi în jurul organelor genitale ale autorului atacului", au anunţat serviciile secrete afgane după o anchetă. Or, acest gest este "contrar tuturor principiilor islamice şi afgane", au continuat ei.

Asadullah Khalid era vineri în stare "stabilă" şi "mulţumitoare", au anunţat pentru AFP surse de securitate afgane sub acoperirea anonimatului.

Talibanii au revendicat într-un mesaj electronic adresat AFP acest atentat comis, potrivit lor, de un anume "Hafiz Mohammad" împotriva şefului serviciilor secrete considerat o "ţintă prioritară" pentru rebeli.

Potrivit unei surse guvernamentale, atacatorul era un vizitator care a fost controlat la intrarea în reşedinţa serviciilor de informaţii, la Kabul, unde a avut loc atacul.

Acest caz aminteşte de cel al unui tânăr nigerian, Umar Faruk Abdulmuttalab, care a încercat fără succes să arunce în aer un avion care se deplasa pe ruta Amsterdam-Detroit la 25 decembrie 2009, ascunzând explozibil în lenjeria intimă. Dispozitivul nu a explodat, ci doar a luat foc. Tânărul a suferit arsuri şi a fost controlat de pasageri şi echipaj.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici