Autorul atacurilor din New York a pledat nevinovat în faţa uneia dintre acuzaţiile aduse

Principalul suspect în ancheta privind atentatul comis în luna septembrie în New York a avut prima înfăţişare în faţa unei instanţe judiciare şi a pledat nevinovat la acuzaţia de tentativă de omor a ofiţerilor de Poliţie care l-au arestat, informează Reuters.

263 afișări
Imaginea articolului Autorul atacurilor din New York a pledat nevinovat în faţa uneia dintre acuzaţiile aduse

Autorul atacurilor din New York a pledat nevinovat în faţa uneia dintre acuzaţiile aduse (Imagine: The News Recorder)

Bărbatul care a fost acuzat în luna septembrie în cadrul anchetei atacurile cu bombe artizanele din New York şi New Jersey, în urma cărora au fost rănite 31 de persoane, se numeşte Ahmad Khan Rahimi, deşi anterior, Rahami, a fost numele vehiculat. Acesta a apărut în faţa instanţei prin intermediul unei conferinţe video, el aflându-se în continuare în spital pentru a se recupera de pe urma împuşcăturilor avute cu Poliţia, în momentul arestării sale.

Avocatul său, Peter Liguori, i-a fost de asemenea alături în timpul audierii.

Rahimi, a răspuns pozitiv în faţa înţelegerii acuzaţiilor care îi sunt aduse. Audierea a durat câteva minute şi s-a concentrat asupra acuzaţiilor de tentativă de omor asupra ofiţerilor de Poliţie care l-au arestat. Rahami a pledat nevinovat în faţa acestei acuzaţii.

Ahmad Rahami este suspectat că a plasat, patru bombe artizanale în New York şi New Jersey, dintre care două au explodat.

Tânărul de 28 de ani a fost de asemenea inculpat pentru atac cu bombă într-un loc public, distrugerea unor bunuri private şi folosirea unui dispozitiv pentru a comite o crimă violentă.

Audierea a fost amânată vreme de câteva săptămâni pentru că Rahimi, şi-a pierdut conştienţa şi a trebuit să se recupereze. Doi ofiţeri de Poliţie au suferit răni în timpul împuşcăturilor care au avut loc la arestarea sa şi cel puţin unul dintre aceştia a participat la audiere.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici