Avertismentul lui Xi Jinping la centanarul partidului comunist: "Epoca în care China era agresată s-a încheiat"

  • Partidul Comunist Chinez a celebrat astăzi 100 de ani de existenţă. Centenarul a fost marcat cu o paradă spectaculoasă în Piaţa Tiananmen.
  • Punctul central al evenimentelor festive a fost discursul lui preşedintele Chinei, Xi Jinping care a fost marcat de un ton mult mai naţionalist.
  • Partidul Comunist Chinez are aproximativ 92 de milioane de membri, ceea ce reprezintă aproximativ 6,6% din întreaga populaţie chineză.
2069 afișări
Imaginea articolului Avertismentul lui Xi Jinping la centanarul partidului comunist: "Epoca în care China era agresată s-a încheiat"

Avertisment al lui Xi Jinping la centanarul partidului comunist: "Epoca în care China era agresată s-a încheiat"

 

Preşedintele Chinei, Xi Jinping, a declarat mulţimilor adunate la Beijing că epoca în care China era „agresată” s-a încheiat şi că oricine a încercă să destabilizeze partidul şi poporul chinez "va avea capul zdrobit de un zid oţel forjat de peste 1,4 miliarde de chinezi"

Într-un discurs de o oră ţinut în Piaţa Tiananmen, Xi a promis că va întări militar China şi s-a angajat că va "reunifinica" ţara cu Taiwanului.

Vorbind de la balconul de deasupra portretului lui Mao Zedong, Xi a prezentat şi o istorie a partidului înfinţat în 1921.

CITEŞTE AICI Partidului Comunist Chinez îşi marchează centenarul. Cum a apărut şi cum şi-a menţinut puterea în secolul XXI

Într-un discurs plin de încredere, însoţit de liderii superiori ai partidului, atât din trecut, cât şi din prezent, el a vorbit despre modul în care partidul a eliberat China de un sistem feudal „exploatator”, a creat o „economie de piaţă socialistă plină de vitalitate”.

„Numai socialismul poate salva China şi numai socialismul cu caracteristici chinezeşti poate dezvolta China”, a spus Xi, care era îmbrăcat într-un costum gri închis în stil Mao.

Xi a vorbit şi despre idee unei lumi noi şi despre efortul Chinei de a clădi acestă lume nouă.

„Oamenii din China nu numai că sunt buni în distrugerea lumii vechi, ci au creat şi o lume nouă”, a declarat Xi.

Rezolvarea problemei Taiwanului şi realizarea „reunificării” complete a Chinei este o „sarcină istorică neclintită” a partidului, a spus Xi.

"Toţi fiii şi fiicele Chinei, inclusiv compatrioţii de ambele părţi ale strâmtorii Taiwanului, trebuie să lucreze împreună şi să avanseze în solidaritate, distrugând cu hotărâre orice comploturi de „independenţă a Taiwanului ", a adăugat acesta.

China, care consideră că Taiwanul este teritoriul său, şi-a intensificat eforturile pentru afirmarea revendicărilor sale de suveranitate, inclusiv prin trimiterea de avioane de luptă şi nave de război aproape de insulă.

În ceea ce priveşte Hong Kong-ul şi Macao, Xi a declarat că China va „rămâne fidelă principiului - O ţară, două sisteme ”, în temeiul căruia celor două le este promis un grad de autonomie.

Cu toate acestea, o lege dură de securitate naţională impusă Hong Kongului a sporit controlul Beijingul.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici