AVERTISMENTUL Rusiei pentru regimul Bashar al-Assad şi insurgenţi: Riscă "distrugerea reciprocă"

Rusia a avertizat, miercuri, regimul sirian şi insurgenţii să nu mai continue conflictul militar pentru că riscă "distrugerea reciprocă".

934 afișări
Imaginea articolului AVERTISMENTUL Rusiei pentru regimul Bashar al-Assad şi insurgenţi: Riscă "distrugerea reciprocă"

AVERTISMENTUL Rusiei pentru regimul Bashar al-Assad şi insurgenţi: Riscă "distrugerea reciprocă" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Niciuna dintre părţile aflate în conflict nu îşi poate permite să mizeze pe o soluţie militară. Este o cale care nu duce în niciun sens, doar la distrugerea reciprocă", a declarat ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov.

"A venit timpul să se pună capăt acestui conflict care durează de doi ani. Observăm semnale pozitive, o tendinţă spre dialog din partea Guvernului şi opoziţiei", a notat şeful diplomaţiei ruse.

Ministrul sirian de Externe, Walid Mouallem, se va deplasa la Moscova pe 25 februarie, a anunţat marţi adjunctul şefului diplomaţiei ruse, Ghenadi Gatilov.

Săptămâna trecută, un alt adjunct al ministrului rus de Externe, Mihail Bogdanov, anunţa că şeful diplomaţiei siriene intenţiona să efectueze o vizită la Moscova până la sfârşitul lunii februarie. Şi şeful opoziţiei siriene, Ahmed Moaz al-Khatib, se va deplasa curând în capitala Rusiei însă nu este prevăzută nicio întrevedere cu ministrul sirian de Externe.

Siria se confruntă de aproape doi ani cu un conflict civil soldat cu peste 70.000 de morţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici