Avertismentul SUA: Diplomaţia cu Iranul trebuie sprijinită de puterea militară

Secretarul american al Apărării, Chuck Hagel, a avertizat sâmbătă că procesul diplomatic angajat cu Iranul în jurul programului său nuclear controversat trebuie sprijinit de puterea militară a Statelor Unite.

369 afișări
Imaginea articolului Avertismentul SUA: Diplomaţia cu Iranul trebuie sprijinită de puterea militară

Avertismentul SUA: Diplomaţia cu Iranul trebuie sprijinită de puterea militară (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Ştim că diplomaţia nu poate funcţiona în gol", a declarat Hagel în faţa participanţilor la o conferinţă privind securitatea regională în Golful Persic, care are loc la Manama.

"Succesul nostru va continua să depindă de puterea militară a Statelor Unite şi de credibilitatea asigurărilor aliaţilor şi partenerilor noştri din Orientul Mijlociu", a adăugat el.

Hagel, care a încercat să asigure aliaţii Statelor Unite în Golful Persic, îngrijoraţi de progresele diplomatice ale Washingtonului cu Teheranul, a afirmat că Statele Unite îşi vor menţine prezenţa militară, de 35.000 de persoane, în regiune în pofida acordului încheiat la 24 noiembrie între Iran şi marile puteri.

Statele Unite menţin "peste 35.000 de persoane" în jurul Golfului şi "nu intenţionează să ajusteze acest număr în regiune", a afirmat el.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici