Avioane fără pilot americane supravegheză evenimentele din Siria

Un "număr important" de avioane americane fără pilot militare şi din cadrul serviciilor de informaţii americane operează în Siria pentru a urmări atacurile militarilor împotriva opoziţiei şi a civililor, a anunţat sâmbătă postul de televiziune american NBC.

520 afișări
Imaginea articolului Avioane fără pilot americane supravegheză evenimentele din Siria

Avioane fără pilot americane supravegheză evenimentele din Siria (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Aceste zboruri ale avioanelor fără pilot nu constituie o pregătire a unei intervenţii militare americane, a adăugat postul de televiziune, citând oficiali americani din domeniul apărării sub acoperirea anonimatului.

Administraţia americană speră să folosească această supraveghere aeriană şi interceptarea comunicaţiilor Guvernului sirian şi ale militarilor săi pentru a-şi sprijini argumentul în vederea unui răspuns internaţional împotriva Siriei, potrivit NBC.

Discuţiile au avut loc în cadrul Casei Albe, al Departamentului de Stat şi Pentagonului privind eventuale misiuni umanitare în Siria. Dar oficialii americani se tem că aceste misiuni nu pot fi lansate fără a pune în pericol participanţii şi a antrena astfel aproape sigur Statele Unite să joace un rol militar în Siria, potrivit NBC.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici