Avion al forţelor libiene distrus la sol de un avion de vânătoare francez

Un avion al forţelor libiene a fost distrus la sol, joi, imediat după aterizare, de un avion de vânătoare francez, la Misrata, oraş situat la 200 de kilometri est de Tripoli, a anunţat Statul Major al Armatei la Paris, confirmând o informaţie furnizată de un oficial american.

41 afișări
Imaginea articolului Avion al forţelor libiene distrus la sol de un avion de vânătoare francez

Avion al forţelor libiene distrus la sol de un avion de vânătoare francez (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Dintre cele aproximativ 20 de avioane franceze care au participat la operaţiunile din Libia joi, un aparat de tip Rafale a luat la ţintă un aparat identificat drept un avion al forţelor libiene, care tocmai aterizase, a precizat Statul Major.

Potrivit sursei citate, avionul de vânătoare francez a deschis focul cu o rachetă aer-sol AASM asupra acestui aparat libian, care fusese detectat de un avion-radar Awacs al coaliţiei.

Anterior, un oficial american a apreciat că ora la care acest avion a fost doborât a fost 11.40 GMT (13.40, ora României). Avionul distrus era, potrivit acestui oficial, un G-2 Galeb, aparat de fabricaţie iugoslavă utilizat pentru atacul la sol.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici