Avion militar prăbuşit în Siria, în apropierea Damascului: Pilotul a fost ucis de o grupare afiliată Al-Qaida

Un avion militar sirian s-a prăbuşit în apropierea oraşului Damasc, pilotul fiind ucis de Frontul Al-Nusra, grupare insurgentă afiliată reţelei teroriste Al-Qaida, informează site-ul agenţiei Reuters.

2130 afișări
Imaginea articolului Avion militar prăbuşit în Siria, în apropierea Damascului: Pilotul a fost ucis de o grupare afiliată Al-Qaida

Avion militar prăbuşit în Siria, în apropierea Damascului:Pilotul a fost ucis de o grupare afiliată Al-Qaida

Avionul de vânătoare s-a prăbuşit la nord-est de Damasc, din cauza unei defecţiuni tehnice. Pilotul s-a catapultat, iar o serie de acţiuni de căutare erau în desfăşurare.

Islamiştii organizaţiei Jaish al-Islam au afirmat că membrii Frontului Al-Nusra ar fi doborât avionul, nespecifiând însă tipul armamentului folosit.

Aceştia au adăugat că pilotul sirian a fost ucis de către militanţii Frontului Al-Nusra, în timp ce era ţinut ostatic într-un centru de comandă al grupării. Jaish al-Islam a cerut, de asemenea, predarea trupului pilotului.

Grupările rebele au cerut în repetate rânduri rachete antiaeriene din partea ţărilor susţinătoare, pentru a lupta împotriva raidurilor aeriene ruse şi siriene.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici