Avion prăbuşit în Kazahstan. Bilanţul victimelor a fost actualizat: 12 persoane au murit, iar alte 60 au fost rănite. FOTO şi VIDEO

Avion prăbuşit în Kazahstan. Un avion de tip Fokker, al Bek Air, cu 98 de persoane la bord, s-a prăbuşit în Almaty imediat după decolare, peste o clădire de două etaje. Cel puţin 12 oameni au murit, relatează BBC.

26646 afișări
Imaginea articolului Avion prăbuşit în Kazahstan. Bilanţul victimelor a fost actualizat: 12 persoane au murit, iar alte 60 au fost rănite. FOTO şi VIDEO

Sursa FOTO: Twitter @BNONews

UPDATE ora 13.45 Bilanţul actualizat, citat de BBC, arată că 12 persoane au murit în urma accidentului aviatic. În jur de 60 de persoane au fost internate la spital.

Iniţial au existat informaţii contradictorii privind bilanţul morţilor. Ministerul de Interne a anunţat că 15 oameni au fost ucişi, dar autorităţile au publicat mai apoi o listă cu victimele, prin care se arată că 12 persoane au murit, căpitanul de zbor numărându-se printre victime, scrie BBC.

UPDATE ora 09.30: Un bilanţ actualizat, citat de BBC, anunţă cel puţin 15 morţi şi 60 de răniţi, inclusiv copii, transportaţi la spitale, în urma prăbuşirii avionului.

UPDATE ora 08.00 Cel puţin 14 persoane au murit după ce un avion de pasageri cu 98 de persoane la bord s-a lovit de o clădire imediat după ce a decolat de pe Aeroportul Internaţional Almaty din Kazahstan. Cel puţin 35 de răniţi au fost transportaţi la spital, relatează BBC.

Oficialii Aeroportului din Almaty susţin că la bordul aeronavei se aflau 93 de pasageri şi 5 membrii ai echipajului. Ministerul de Interne din Kazahstan a declarat că printre morţi se numără şase copii.

Aeronava de tip Fokker-100 efectua un zbor intern, a decolat de pe aeroportul din Almaty către Astana/Nur-Sultan şi a pierdut altitudine, prăbuşindu-se peste o clădire de lângă aeroport. Aeronava „a pierdut din altitudine în timpul decolării şi a lovit un zid de beton”, după care a lovit o clădire, a informat Autoritatea Aeronautică din Kazahstan prin intermediul unui comunicat.

Potrivit unor surse citate de Reuters, în momentul decolării aeronavei aeroportul din Almaty era acoperit de o ceaţă densă. Autorităţile nu au oferit momentan informaţii cu privire la posibila cauză a prăbuşirii aeronavei, dar au anunţat că au suspendat toate cursele realizate cu acest tip de avion până la finalizarea anchetei.

Din primele informaţii sunt cel puţin 14 morţi iar echipele de salvare caută supravieţuitori. Potrivit primarului din Almaty, 14 persoane au murit şi alte 22 sunt internate şi se află în stare gravă. Zborul Bek Air 2100 se îndrepta spre Nur-Sultan, relatează rt.com. Martorii au publicat pe reţelele de socializare imagini de la locul tragediei.

Martorii au declarat că ceaţa era extrem de densă în zonă, dar cauzele accidentului nu sunt cunoscute încă. Acestea vor fi stabilite în urma unei evaluări realizate de specialişti.

Avionul a început să piardă altitudine la ora locală 7:22, înainte ca situaţia să se agraveze şi aeronava să se prăbuşească peste o clădire cu două etaje. Impactul nu a fost urmat de niciun incendiu.

Preşedintele Qasym-Jomart Toqayev a transmis condoleanţe rudelor victimelor. A adăugat că „toţi cei responsabili vor fi aspru pedepsiţi, în conformitate cu legea”.

Bek Air a fost fondată în 1999, vizând zboruri VIP, arată site-ul companiei. În prezent, aceasta se descrie drept fiind prima companie aeriană low-cost din Kazahstan. Flota sa este formată din şapte avioane Fokker-100.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Недалеко от аэропорта. При вззлете. Помощь нужна

A post shared by Марал Ерман (@maral_yerman) on

Dec 26, 2019 at 6:04pm PST

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici