Avion prăbuşit în Oceanul Pacific. Aeronava avea 11 persoane la bord şi se îndrepta către portavionul USS Ronald Reagan

Forţele Navale ale SUA au anunţat, miercuri, că un avion de luptă ce avea 11 oameni la bord s-a prăbuşit în Oceanul Pacific, în apropierea insulei japoneze Okinawa, acesta îndreptându-se către portavionul USS Ronald Reagan, relatează Abc News.

10559 afișări
Imaginea articolului Avion prăbuşit în Oceanul Pacific. Aeronava avea 11 persoane la bord şi se îndrepta către portavionul USS Ronald Reagan

Un avion de luptă american cu 11 persoane la bord s-a prăbuşit în Oceanul Pacific

Cauzele accidentului nu sunt încă cunoscute, iar avionul se îndrepta spre portavionul USS Ronald Reagan, staţionat în Marea Filipinelor, a anunţat Marina Statelor Unite.

”Un avion al Marinei americane ce transporta 11 pasageri şi membri ai echipajului s-a prăbuşit în ocean la sud-est de insula Okinawa. Cauza accidentului nu este cunoscută deocamdată”, a precizat Marina SUA.

Accidentul a avut loc la ora 7.45, ora României.

”Operaţiunile de salvare sunt în plină desfăşurare, iar membrii echipajului vor fi evaluaţi de către personalul medical de pe portavionul USS Ronald Reagan”, se arată în comunicatul transmis de Forţele Navale americane.

Itsunori Onodera, ministrul de Apărare al Japoniei, a declarat că a fost informat de către Forţele Navale americane că accidentul s-a produs din cauza unei defecţiuni tehnice. Acesta a adăugat că opt persoane aflate la bordul avionului au fost salvate.

Portavionul USS Ronald Reagan participa la un exerciţiu comun alături de Forţele Navale japoneze, în apropierea arhipelagului nipon.

În luna august, zece militari ai Forţerlor Navale americane au murit, după ce portavionul în care se aflau, USS John McCain, a intrat în coliziune cu o altă navă în apropierea statului Singapore. În plus, în luna iunie, un alt portavion american, USS Fitzgerald, s-a lovit de o navă ce transporta marfă în apropierea Japoniei, iar şapte militari americani au murit în urma acestui accident.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici