Avionul nuclear al lui Putin a fost văzut zburând în apropiere de Moscova

Avionul „Doomsday”, care îi aparţine lui Putin şi care îi permite să continue să conducă Rusia dacă izbucneşte un război nuclear, a fost văzut zburând în apropiere de Moscova. Rusia spune că acesta va fi prezentat la parada de Ziua Victoriei, pe 9 mai, dar nu a mai fost folosit din 2010.

24355 afișări
Imaginea articolului Avionul nuclear al lui Putin a fost văzut zburând în apropiere de Moscova

Sursa foto: Twitter

Avionul Il-80 Maxdome a trecut la joasă înălţime deasupra periferiei Moscovei. Avionul special „Doomsday” îi permite lui Vladimir Putin să continue să conducă Rusia în timpul unui război nuclear şi a fost văzut zburând în ultimele zile în jurul Moscovei, potrivit Daily Mail.

Un videoclip arată cum avionul trece la joasă înălţime deasupra periferiei oraşului, pe fondul tensiunilor legate de faptul că va recurge la arme atomice în timpul conflictului din Ucraina.

Oficialii ruşi spun, însă, că aeronava va fi prezentată cu un zbor la joasă înălţime la parada anuală de Ziua Victoriei de luni, 9 mai, în Piaţa Roşie, şi că este în „repetiţii” pentru această prezentare.

Uriaşul avion din epoca sovietică nu are ferestre în afară de cabina de pilotaj şi este cunoscut sub numele de „Kremlinul zburător”.

Avionul nu a mai fost văzut la o ceremonie de Ziua Victoriei, zi care marchează înfrângerea lui Hitler şi sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial, din anul 2010.

Reapariţia sa este un semn că Putin doreşte să trimită un mesaj de avertizare Occidentului.

Il-80 Maxdome va fi escortat de două MiG-29 în timp ce va zbura la joasă înălţime deasupra Catedralei Sfântul Vasile, precizează Daily Mail.

Pentru a sublinia pregătirea nucleară a Rusiei, portavioanele de rachete strategice Tu-95MS şi Tu-160 „Lebăda Albă” vor face parte din zbor.

Un avion de vânătoare Su-57 de generaţia a cincea şi bombardiere cu rază lungă de acţiune Tu-22M3 vor fi, de asemenea, expuse.

Ministerul rus al Apărării a confirmat că opt avioane MiG-29SMT vor zbura sub forma literei „Z” în sprijinul militarilor ruşi care participă la „operaţiunea militară specială” în Ucraina.

În cazul unui atac atomic, Putin ar putea conduce Rusia şi ar putea da ordine armatei sale pentru atacuri nucleare de la postul de comandă aeropurtat.

O „canoe” mare pentru comunicaţiile prin satelit se află deasupra fuselajului său în partea din faţă, cu antene mari în partea din spate. Coada aeronavei găzduieşte, de asemenea, un troliu pentru o antenă remorcată, de frecvenţă foarte joasă (VLF). Stabilizatoarele orizontale au, de asemenea, spaţiu pentru mai mulţi senzori sau antene de comunicaţii. Aeronava are două generatoare electrice de mari dimensiuni în interiorul motoarelor sale. Sub cabina de pilotaj se află o sondă de alimentare retractabilă.

Avioanele urmează să fie înlocuite cu avioane Ilyushin 96-400M mai moderne, permiţându-i liderului rus mai mult confort în timp ce controlează trupele şi rachetele în timpul unei catastrofe nucleare. Primul dintre noile avioane de comandă şi control aeropurtat este în prezent în construcţie, a declarat o sursă din sectorul militar-industrial, dar se crede că acesta nu este încă gata.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici