Avocaţii lui Berlusconi fac totul pentru a evita confirmarea condamnării în procesul Mediaset

Avocaţii lui Silvio Berlusconi vor încerca miercuri să împiedice condamnarea acestuia la Curtea de Casaţie pentru fraudă fiscală, o situaţie care ar fi o premieră pentru fostul premier italian şi ar fragiliza coaliţia aflată la putere.

345 afișări
Imaginea articolului Avocaţii lui Berlusconi fac totul pentru a evita confirmarea condamnării în procesul Mediaset

Avocaţii lui Berlusconi fac totul pentru a evita confirmarea condamnării în procesul Mediaset (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

În primă instanţă şi în apel, Berlusconi a fost condamnat la patru ani de închisoare pentru fraudă fiscală, cu o interdicţie de cinci ani privind deţinerea de funcţii publice.

Marţi, procurorul Antonio Mura l-a acuzat pe Berlusconi că este "iniţiatorul mecanismului de fraudă fiscală" în trustul Mediaset.

Miercuri, presa italiană continua să facă speculaţii în legătură cu data verdictului. "Sentinţa va fi anunţată miercuri sau joi", scrie Il Corriere della Sera, în timp ce La Stampa crede că sentinţa va fi anunţată până vineri. "Ziua judecăţii este miercuri", titrează La Repubblica.

Chiar dacă va fi condamnat, este puţin probabil ca Berlusconi, în vârstă de 76 de ani, să ajungă la închisoare, din cauza vârstei. În schimb, eventuala interdicţie de ocupare a unor funcţii publice constituie o miză mai importantă pentru Berlusconi, intrat în politică în 1994, de trei ori premier şi în prezent senator. Chiar dacă interdicţia va fi confirmată, Berlusconi nu va pierde automat postul de senator, decizia justiţiei având nevoie de confirmarea Senatului italian.

În iunie, Berlusconi a fost condamnat la şapte ani de închisoare în primă instanţă în procesul "Rubygate", unde este acuzat de trafic de influenţă şi relaţii intime cu o prostituată minoră. Berlusconi a contestat sentinţa în apel.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici