Avocatul lui Salah Abdeslam a depus plângere împotriva procurorului Parisului

Sven Mary, avocatul suspectului-cheie în atacurile de la Paris Salah Abdeslam, a depus plângere "prin care se constituie ca parte civilă" împotriva procurorului Parisului François Molins, pentru încălcarea secretului instrucţiei, a anunţat vineri Parchetul din Bruxelles, relatează AFP online.

Avocatul lui Salah Abdeslam a depus plângere împotriva procurorului Parisului

"O plângere, prin care se constituie ca parte civilă, a fost depusă ieri (joi) în faţa unui judecător de instrucţie, pentru încălcarea înstrucţiei", a declarat vineri pentru AFP Denis Goeman, un purtător de cuvânt al Parchetului din capitala belgiană.

Potrivit dreptului belgian, o plângere de constituire ca parte civilă antrenează automat sesizarea unui judecător de instrucţie, care va efectua o anchetă atât din partea acuzării, cât şi a apărării. La finalul acestei anchete, o jurisdicţie de instrucţie, şi anume Camera de consiliu, va decide dacă plângerea este abandonată sau trimisă la tribunal.

Procurorul Parisului a anunţat pe 19 martie că Salah Abdeslam, arestat cu o zi înainte, le-a spus anchetatorilor belgieni că "voia să se detoneze la Stade de France", la Saint-Denis, în seara atacurilor, după care a "dat înapoi".

Mary a criticat această declaraţie pe 20 martie, apreciind că "lectura unei părţi a audierii domnului Abdeslam într-o conferinţă de presă constituie o încălcare" a secretului instrucţiei.

François Molins se declara, o zi mai târziu, "foarte liniştit în această chestiune", într-o conferinţă de presă pe care a susţinut-o la Bruxelles împreună cu procurorul federal belgian.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

comentează și tu Momentan sunt 0 comentarii
Taguri:
BELGIA ,
ABDESLAM ,
MOLINS
COMENTARII

Nu exista comentarii

COMENTEAZĂ ŞI TU
Eroare: Câmpurile marcate cu roşu nu sunt valide!
Comentariul a fost adǎ ugat!

Cod captcha invalid!

Introdu numǎrul din imagine:

* Faceţi click pe imagine pentru a genera alt numǎr
ŞTIRILE ZILEI
Versiunea: mobil  |  completa
ULTIMA ORĂ
RASTURNARE TOTALA de situatie in cazul mortii patronului Hexi Pharma. Care ar putea fi ADEVARATA CAUZA a decesului. ANUNTUL procurorilor