Bagdad: 11 atentate cu maşini capcană. Cel puţin 30 de morţi şi 75 de răniţi

Cel puţin 30 de persoane au fost ucise şi alte 75 au fost rănite, marţi seara, în unsprezece atentate cu maşină-capcană comise la Bagdad, a anunţat o sursă din Ministerul de Interne.

29 afișări
Imaginea articolului Bagdad: 11 atentate cu maşini capcană. Cel puţin 30 de morţi şi 75 de răniţi

Bagdad: 11 atentate cu maşini capcană. Cel puţin 30 de morţi şi 75 de răniţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Atentatele, care par să fie coordonate, au fost comise în mai multe cartiere şiite din capitala Irakului.

"Cel puţin 30 de persoane au fost ucise şi 75 rănite", a declarat oficialul ministerului, sub acoperirea anonimatului, fără a preciza bilanţul fiecăruia dintre atentate.

În pofida unei scădere nete a violenţelor în raport cu perioada de vârf observată în cursul violenţelor interconfesionale din 2006 şi 2007, Irakul, dar în special capitala sa, rămâne teatrul unor atentate şi atacuri sângeroase.

Duminică, un atac al reţelei al-Qaida, comis în timpul unei slujbe la catedrala Sayidat al-Najat din Bagdad, s-a soldat cu 53 de morţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici