Ban Ki-moon a salutat cooperarea Damascului în eliminarea arsenalului chimic

Secretarul general ONU, Ban Ki-moon, a salutat, luni, "cooperarea Guvernului sirian" în eliminarea arsenalului său chimic, în reacţie la finalizarea evacuării acestor arme din Siria.

64 afișări
Imaginea articolului Ban Ki-moon a salutat cooperarea Damascului în eliminarea arsenalului chimic

Ban Ki-moon (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Siria a finalizat, luni, evacuarea armelor chimice declarate, în vederea distrugerii acestora, a anunţat Organizaţia pentru Interzicerea Armelor Chimice (OIAC).

Într-un comunicat, Ban s-a declarat "satisfăcut de evacuarea a 7,25" din ultimul stoc de produse toxice. El a mulţumit misiunii comune ONU-OIAC şi ţărilor care au contribuit la succesul acestei operaţiuni punând la dispoziţie nave, porturi sau instalaţii de distrugere (China, Danemarca, Norvegia, Rusia, Marea Britanie, Statele Unite, Cipru, Liban şi Italia).

"De-a lungul procesului, secretarul general a salutat cooperarea Guvernului sirian, care a ajutat misiunea comună să-şi îndeplinească sarcinile", se mai arată în comunicat.

Ban a remarcat faptul că "atunci când voinţa politică este prezentă", aşa cum a fost cazul, în opinia sa, pentru evacuarea arsenalului chimic sirian, "pot exista progrese către pace".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici