Ban Ki-moon cere Consiliului de Securitate ONU un embargou asupra armelor cu destinaţia Siria

Secretarul general al Naţiunilor Unite, Ban Ki-moon, a cerut vineri Consiliului de Securitate să impună un embargou asupra armelor cu destinaţia Siria, într-un discurs cu privire la soluţionarea conflictului din această ţară.

113 afișări
Imaginea articolului Ban Ki-moon cere Consiliului de Securitate ONU un embargou asupra armelor cu destinaţia Siria

Ban Ki-moon (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Cer Consiliului de securitate să impună un embargou asupra armelor", a declarat Ban Ki-moon cu referire la armamentul cu destinaţia Siria, stat care începând din martie 2011 se confruntă cu revolte reprimate violent şi cu confruntări armate între serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad şi forţele militare ale opoziţiei.

Secretarul general al ONU a apreciat, de asemenea, că "puterile străine care continuă să susţină militar (Siria) procedează iresponsabil".

Referindu-se la situaţia din Irak, el îndemnat, toate comunităţile din această ţară "să colaboreze", pentru a riposta împreună grupării jihadiste Statul Islamic în Irak şi Levant (SIIL).

Ban Ki-moon a subliniat necesitattea de a "suprima orice finanţare a SIIL", afirmând că această grupare reprezintă "o ameninţare pentru toate comunităţile din regiune".

De asemenea, el a invitat Guvernul irakian să împiedice represaliile împotriva sunniţilor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici