Ban Ki-moon este preocupat de confruntările violente din Egipt

Secretarul general al ONU Ban Ki-moon şi-a exprimat vineri preocuparea cu privire la violenţele din Egipt, unde patru persoane au fost ucise în cursul unor manifestaţii islamiste.

193 afișări
Imaginea articolului Ban Ki-moon este preocupat de confruntările violente din Egipt

Ban Ki-moon este preocupat de confruntările violente din Egipt (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ban Ki-moon a subliniat "necesitatea manifestaţiilor paşnice, importanţa respectării libertăţii de adunare şi angajamentul faţă de nonviolenţă", a declarat purtătorul său de cuvânt, Martin Nesirky.

"Secretarul general insistă din nou asupra necesităţii unui proces politic deschis tuturor, un respect total al drepturilor omului, inclusiv pentru cei arestaţi, şi un stat de drept bazat pe o tranziţie paşnică şi democratică", a adăugat el.

Patru persoane au fost ucise vineri în cursul confruntărilor care au izbucnit în urma manifestaţiilor la care au participat mii de islamişti la Ciaro, uude poliţia a tras focuri de avertisment pentru a împiedica mulţimea să se apropie de emblematica piaţă Tahrir.

Confruntările dintre susţinătorii lui Mohamed Morsi pe de o parte şi opozanţii acestuia sau membrii forţelor de ordine, pe de cealaltă parte, s-au soldat de asemenea cu 50 de răniţi la Cairo şi în alte oraşe din ţară, conform unui responsabil al serviciilor de ambulanţă.

Noi proteste sunt aşteptate duminică, ziua celei de-a 40-a comemorări a războiului de Iorn Kippur în care Egiptul şi Siria au luptat împotriva Israelului.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici