Ban Ki-moon îndeamnă Coreea de Nord să diminueze tensiunile: Ameninţarea nucleară nu este un joc

Secretarul general al Naţiunilor Unite, Ban Ki-moon, a îndemnat Coreea de Nord să reducă tensiunile, denunţând o situaţie "alarmantă".

1069 afișări
Imaginea articolului Ban Ki-moon îndeamnă Coreea de Nord să diminueze tensiunile: Ameninţarea nucleară nu este un joc

Ban Ki-moon (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Coreea de Nord trebuie să reducă tensiunile", a spus Ban Ki-moon, calificând situaţia drept "alarmantă".

"Ameninţarea nucleară nu este un joc, este foarte serioasă. Cred că au mers prea departe cu această retorică şi sunt preocupat că orice eroare în această situaţie poate genera o criză cu consecinţe foarte grave", a adăugat secretarul general ONU.

Coreea de Nord a transferat o rachetă cu rază medie de acţiune spre coasta de est, după o serie de ameninţări privind posibilitatea lansării unor atacuri nucleare preventive spre Statele Unite şi Coreea de Sud.

Rusia şi China au îndemnat regimul de la Phenian să îşi tempereze tonul, în timp ce SUA şi Coreea de Sud au anunţat că sunt pregătite să răspundă provocărilor nord-coreene.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici