Ban Ki-moon: "Istoria îşi va aminti această zi"

Secretarul general al ONU Ban Ki-moon a declarat, după adoptarea Acordului de la Paris pe tema modificării climatice, că "istoria îşi va aminti această zi", care reprezintă încununarea unui efort de şapte ani, relatează AP online.

781 afișări
Imaginea articolului Ban Ki-moon: "Istoria îşi va aminti această zi"

Ban Ki-moon: "Istoria îşi va aminti această zi" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Ceea ce era cândva de neconceput este de-acum de neoprit (...)", a declarat Ban Ki-moon, salutând un "acord bun, de care ar trebui să fiţi mândri", le-a spus el delegaţilor la Conferinţa ONU pe tema modificării climatice, care lăudau, pe rând, la Bourget, în apropiere de capitala franceză, pactul istoric.

"Istoria îşi va aminti această zi", a spus Ban Ki-moon. "Acordul de la Paris pe tema modificării climatice este un succes monumental pentru planetă şi locuitorii ei", a adăugat el.

Secretarul general al ONU, care şi-a evocat vizitele în întreaga lume în care a ascultat victime vorbind despre lupta pe care o duc împotriva consecinţelor modificării climatice, le-a transmis acestor victime că, acum, lumea i-a auzit.

O nouă "lume începe de mâine", a conchis Ban Ki-moon.

Casa Albă a salutat anterior Acordul de la Paris drept "cel mai ambiţios acord pe tema modificării climatice din istorie", subliniind că acesta stabileşte "un cadru global durabil, pe termen lung", în vederea reducerii emisiilor de gaze cu efect de seră.

Preşedintele Barack Obama urma să susţină o declaraţie cu privire la Acordul de la Paris ulterior, sâmbătă, la Casa Albă.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici