Banca centrală a Rusiei limitează retragerile de numerar în valută

Banca centrală a Rusiei a anunţat, marţi seară, decizia de a limita retragerile de numerar în valută până în septembrie, în contextul sancţiunilor fără precedent impuse de Occident din cauza intervenţiei militare ruse în Ucraina.

616 afișări
Imaginea articolului Banca centrală a Rusiei limitează retragerile de numerar în valută

Banca centrală a Rusiei limitează retragerile de numerar în valută

"În perioada 9 martie - 9 septembrie, Banca Rusiei stabileşte următoarea procedură de retragere a fondurilor din depozite în valută ale cetăţenilor: fiecare client poate retrage cel mult echivalentul a 10.000 de dolari, iar restul fondurilor vor fi convertite şi retrase în ruble, conform cursului de schimb din ziua respectivă", a transmis instituţia bancară centrală de la Moscova, potrivit CNN.

Rusia este vizată de sancţiuni financiare şi economice fără precedent din cauza invaziei militare ruse în Ucraina. Valoarea rublei a scăzut puternic în contextul sancţiunilor internaţionale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici