Bangkok: Trei morţi şi 70 de răniţi în urma unor explozii - VIDEO

Exploziile produse joi seara în cartierul financiar din Bangkok, unde se confruntau două grupuri de manifestanţi, s-au soldat cu trei morţi şi 70 de răniţi.

50 afișări
Imaginea articolului Bangkok: Trei morţi şi 70 de răniţi în urma unor explozii - VIDEO

Bangkok: Cel puţin un mort şi 50 de răniţi în urma unor explozii (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Grenadele care au provocat moartea a trei persoane şi rănirea altor 70, joi, la Bangkok, potrivit unui nou bilanţ, au fost lansate din zona controlată de "cămăşile roşii", a anunţat vicepremierul thailandez Suthep Thaugsuban.

Dispozitivele "M79 au o rază de acţiune de aproximativ 400 de metri şi este clar că au fost lansate (...) din zona în care protestează «cămăşile roşii»", a declarat el. Sunt trei morţi şi 70 de răniţi", a adăugat el, la încheierea unei reuniuni extraordinare de securitate, convocată de premier.

Bilanţul precedent menţiona un mort şi circa 50 de răniţi.

Premierul thailandez, Abhisit Vejjajiva, a convocat o reuniune de urgenţă a responsabililor cu securitatea ţării, potrivit unui purtător de cuvânt al Guvernului, Panitan Wattanayagorn.

Cei "fără culoare", manifestanţi care susţin Guvernul, se confruntă cu "cămăşile roşii", care cer, dimpotrivă, demisia Executivului încă de la jumătatea lui martie şi controlează un important cartier turistic şi comercial din oraş.

Primele două explozii au fost auzite la câteva sute de metri în spatele manifestanţilor proguvernamentali. "Armata a intervenit pentru a trece o ambulanţă. Un străin a fost scos de pe o străduţă pe o targă", a declarat un fotoreporter al AFP.

O jurnalistă a agenţiei a anunţat ulterior producerea unei a treia explozii puternice, soldată cu cel puţin trei răniţi.

"Sute de manifestanţi proguvernamentali agitau drapele şi păreau în stare bună în momentul producerii exploziei. Un bărbat a căzut pe stradă, alţi doi pe trotuar", a precizat ea.

Panitan a evocat un posibil atac cu grenadă. "Primele informaţii menţionează un M79", a explicat el pentru AFP.

Încă de luni, "cămăşile roşii" se confruntă cu militarii înarmaţi cu puşti de asalt care au luat poziţii pentru a-i împiedica să-şi extindă teritoriul.

Acestora li se adaugă însă în fiecare seară sute de manifestanţi proguvernamentali cu care schimbă insulte, îşi aruncă pietre sau sticle.

"Eram în apropiere de poliţie când am văzut cum focul venea spre mine. Înainta prea repede, nu am putut să fug", a declarat un bărbat rănit.

Tensiunea, care s-a redus brusc imediat după explozii, s-a intensificat din nou între cele două grupuri, au precizat jurnaliştii.

"Cămăşile roşii" sunt protejate de baricade înălţate din pneuri şi bambus, în timp ce câteva sute de poliţişti au fost mobilizaţi suplimentar.

"Cămăşile roşii" cer demisia Guvernului lui Abhisit Vejjajiva de la jumătatea lui martie şi ocupă un important cartier din capitală. Armata thailandeză a lăsat să se înţeleagă, joi, înainte de atentate că o intervenţie în forţă era iminentă pentru dispersarea manifestanţilor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici