Barack Obama anunţă un plan de luptă împotriva bioterorismului

Preşedintele american, Barack Obama, a anunţat, miercuri, în discursul său despre Starea Naţiunii, un plan de luptă împotriva bioterorismului şi a bolilor infecţioase.

13 afișări
Imaginea articolului Barack Obama anunţă un plan de luptă împotriva bioterorismului

Barack Obama anunţă un plan de luptă împotriva bioterorismului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Lansăm o iniţiativă care ne va oferi capacitatea de a reacţiona mai rapid şi mai eficient în faţa bioterorismului sau a unei maladii infecţioase", a declarat Barack Obama.

Este vorba despre un plan care va "contracara ameninţările din interiorul (graniţelor) noastre şi va îmbunătăţi sănătatea publică în străinătate", a adăugat preşedintele.

Barack Obama a anunţat acest plan enumerând şi alte iniţiative în materie de "securitate comună şi prosperitate pentru toate naţiunile", cum ar fi ajutorul acordat comunităţilor musulmane din lume pentru promovarea ştiinţei, educaţiei şi inovării sau lupta împotriva SIDA.

Potrivit Casei Albe, preşedintele trebuie să lucreze în cadrul acestei iniţiative împreună cu oficialii din cadrul administraţiei pentru "remodelarea" reacţiei medicale în faţa bioterorismului.

Obiectivul este reducerea riscului prin stimularea industriei farmaceutice şi biotehnologice în sensul colaborării cu Guvernul american.

În decembrie 2008, Comisia pentru Prevenirea Proliferării Armelor de Distrugere în Masă şi a Terorismului, instanţă bipartită a Congresului, a estimat că, "în lipsa unor măsuri foarte rapide şi foarte ferme, folosirea unei arme de distrugere în masă într-un atentat terorist, undeva în lume, până la sfârşitul lui 2013, este mai mult decât probabilă".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici