Barack Obama evocă, în discursul la ONU, "tensiunile rasiale" din Statele Unite

Preşedintele Barack Obama a evocat, miercuri, în discursul susţinut la Adunarea Generală a ONU, "tensiunile rasiale" cu care se confruntă societatea americană, reamintind manifestaţiile din oraşul Ferguson, după ce un tânăr de culoare a fost împuşcat de un poliţist.

98 afișări
Imaginea articolului Barack Obama evocă, în discursul la ONU, "tensiunile rasiale" din Statele Unite

Barack Obama evocă, în discursul la ONU, "tensiunile rasiale" din Statele Unite (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Într-o perioadă marcată de instabilitatea din Orientul Mijlociu şi din Europa de Est, ştiu că lumea a acordat atenţie şi evenimentelor din oraşul american Ferguson, din statul Missouri", a declarat el.

"Da, avem propriile tensiuni rasiale şi etnice", a adăugat preşedintele Statelor Unite.

Revolte cu caracter rasial au avut loc aproape două săptămâni în oraşul Ferguson, după ce Michael Brown, un tânăr de culoare, în vârstă de 18 ani, a fost ucis de un poliţist alb în circumstanţe controversate, la 9 august.

Uciderea tânărului Michael Brown a luat amploare naţională şi a fost dezbătută pe prima pagină a ziarelor din Statele Unite, provocând temeri în legătură cu izbucnirea unor revolte rasiale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici