Barack Obama exploatează o nouă gafă a lui Mitt Romney

Barack Obama, plecat în campanie în Iowa, a exploatat miercuri valul de nemulţumire provocat de o intervenţie nefericită a lui Mitt Romney cu referire la femei în timpul celei de-a doua dezbateri televizate dintre cei doi candidaţi la Casa Albă.

669 afișări
Imaginea articolului Barack Obama exploatează o nouă gafă a lui Mitt Romney

Barack Obama exploatează o nouă gafă a lui Mitt Romney (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Republicanul, răspunzând marţi seara la o întrebare privind paritatea, s-a lăudat că a lucrat în condiţii de echitate între bărbaţi şi femei în cadrul echipei sale de conducere în perioada în care a fost guvernator al statului Massachussets (nord-est).

"Am încercat cu toţii să găsim femei care aveau competenţe şi calificări pentru a deveni membre ale echipei noastre (...) Şi am raportat dosare întregi pline de... femei", a scurtat fraza republicanul, în loc să spună "dosare pline de CV-uri depuse de femei".

Această simplă omisiune a declanşat un val de comentarii ironice pe Twitter.

Miercuri, o pagină dedicată "Dosarelor pline de femei" a fost creată pe Facebook, strângând 303.000 de susţinători.

Deplasându-se la un campus universitar din Iowa (centru), Barack Obama s-a grăbit să exploateze noua gafă a adversarului său, promovându-şi, totodată, angajamentul pentru drepturile femeilor şi planul de recrutare a mii de profesori de matematică şi ştiinţe.

"Trebuie să vă spun că noi nu avem nevoie să facem colecţie de dosare pentru a găsi tinere competente, motivate şi talentate, pregătite să înveţe şi să predea în aceste domenii", a declarat preşedintele Barack Obama.

"Şi odată ce tinerele îşi obţin diploma, trebuie să aibă acelaşi salariu (ca bărbaţii, n. red.) pentru un post asemănător (...)", a declarat preşedintele american în exerciţiu, în aplauzele furtunoase ale publicului.

Barack Obama şi Mitt Romney şi-au reluat miercuri campania în statele-cheie americane în scopul de a convinge alegătorii indecişi cu 20 de zile înainte de alegerile prezidenţiale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici