Barack Obama face o vizită istorică în Myanmar

Preşedintele Barack Obama a devenit luni primul preşedinte american care efectuează o vizită de câteva ore în Myanmar, o vizită simbolică menită să ofere susţinere unui efort de reformare în curs.

225 afișări
Imaginea articolului Barack Obama face o vizită istorică în Myanmar

Barack Obama face o vizită istorică în Myanmar (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Air Force One a aterizat pe aeroportul din Rangoon către ora locală 9.45 (5.15, ora României).

Obama a fost primit de zeci de mii de persoane, adunate de-a lungul drumului dinspre aeroport.

Preşedintele american s-a întâlnit cu omologul său, fostul general Thein Sein, creditat cu o serie impresionantă de reforme după preluarea puterii, în urmă cu un an şi jumătate, în sediul Parlamentului regional din Rangoon, fosta capitală a ţării.

El urmează să se întâlnească cu opozanta Aung San Suu Kyi, devenită deputată, după care va susţine un discurs istoric la universitate, un loc recunoscut al luptei pentru democratizare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici