Barack Obama: Nicio religie nu este responsabilă de comiterea de acte teroriste

Preşedintele american Barack Obama a respins joi, la Washington, ipoteza ca vreo religie să fie responsabilă de terorism, menţionând, totodată, că evită termenul de "extremism islamic" fiindcă ar promova ideea falsă a unei lupte între Occident şi lumea musulmană, relatează USA Today.

616 afișări
Imaginea articolului Barack Obama: Nicio religie nu este responsabilă de comiterea de acte teroriste

Barack Obama (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Nicio religie nu este responsabilă de terorism, oamenii sunt vinovaţi de violenţă şi comiterea de acte teroriste", a apreciat Barack Obama în cadrul unui summit privind combaterea extremismului, la Casa Albă.

"Noi nu suntem în război cu islamul, suntem în război cu oamenii care au pervertit islamul', a continuat preşedintele american, spunând despre membrii de rang înalt ai organizaţiilor extremiste că "nu sunt lideri religioşi", ci "terorişti".

Summitul de la Casa Albă are loc pe fondul unor nemulţumiri ale conservatorilor americani, care îl critică pe Obama deoarece evită să folosească termenul de "extremism islamic." În discursul său, preşedintele american vorbeşte în general despre "provocările" extremismului violent.

"Teroriştii nu vorbesc în numele a un miliard de musulmani care resping ideologia lor", a adăugat Obama, referindu-se la grupul extremist sunnit Stat Islamic şi la reţeaua Al-Qaida.

În lupta împotriva extremismului, aliaţii trebuie să abordeze, de asemenea, "plângerile" economice şi politice, care în general alimentează violenţa. Guvernele trebuie să furnizeze oportunităţi economice, educaţie, să asigure democraţia şi statul de drept pentru cetăţenii lor, a pledat el.

Cei mai "buni parteneri" în aceste eforturi sunt comunităţile locale, a continuat şeful de la Casa Albă. Membrii familiei, instituţiile şcolare, bisericile, moscheile şi reprezentanţii aplicării legii pot contribui la descurajarea tinerilor de a se angaja în "promisiunile false ale extremismului", a insistat el.

"Vom avea nevoie de timp. Este o provocare pentru generaţii întregi", a conchis preşedintele american.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici