Barack Obama şi Angela Merkel vor avea o întâlnire privată după summitul G8

Preşedintele Statelor Unite Barack Obama urma să aibă o întâlnire privată, sâmbătă seara, cu cancelarul german Angela Merkel, la finalul summitului G8 de la Camp David (Maryland, est), dominat de criza datoriilor în zona euro, a anunţat un oficial american.

262 afișări
Imaginea articolului Barack Obama şi Angela Merkel vor avea o întâlnire privată după summitul G8

Angela Merkel şi Barack Obama (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Această întâlnire va avea loc în contextul în care cele mai puternic industrializate opt ţări din lume, între care şi Statele Unite şi Germania, au anunţat sâmbătă că vor o zonă euro "puternică şi unită", cu Grecia ca membră, şi s-au angajat să "încurajeze creşterea" economică, adoptând în acelaşi timp măsuri împotriva deficitelor.

Întâlnirea cu Merkel, o susţinătoare a austerităţii, nu figura iniţial în programul lui Obama la G8. Înainte cu o zi, preşedintele american a insistat, împreună cu omologul său francez François Hollande asupra imperativului creşterii economice.

Hollande, care a preluat funcţia în urmă cu patru zile, după ce a fost ales şi în baza promisiunii că va renegocia pactul de stabilitate pentru a include în acesta o întreagă parte consacrată creşterii economice, a dat asigurări că omologul său american a "putut marca o convergenţă" de opinii cu Parisul asupra acestui subiect.

Preşedintele francez, ca şi şeful Guvernului italian Mario Monti, prezent de asemenea la Camp David, doreşte orientarea politicii economice a ţării sale în direcţia unei creşteri economice mai importante, un revers al austerităţii promovat de Angela Merkel.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici