Barack Obama şi Francois Hollande l-au felicitat pe Petro Poroşenko cu ocazia Zilei Ucrainei

Preşedintele Franţei, Francois Hollande, şi cel al Statelor Unite, Barack Obama, l-au felicitat pe şeful statului ucrainean, Petro Poroşenko, cu ocazia cele de-a 24-a aniversări a Independenţei Ucrainei, informează site-ul agenţiei Interfax Ucraina.

135 afișări
Imaginea articolului Barack Obama şi Francois Hollande l-au felicitat pe Petro Poroşenko cu ocazia Zilei Ucrainei

Petro Poroşenko (Imagine: AFP / Mediafax Foto)

Francois Hollande a reasigurat Ucraina în ceea ce priveşte hotărârea Franţei să îi fie alături în încercarea de a restabili unitatea teritorială.

"La momentul la care ţările noastre au stabilit un parteneriat strâns pentru rezolvarea conflictului, care dezlipeşte estul Ucrainei de o parte, aş dori să reafirm angajamentul Franţei şi al întregii Uniuni Europene privind independenţa, suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei din cadrul graniţelor recunoscute de comunitatea internaţională", a transmis Hollande în cadrul unei afirmaţii publicate duminică pe site-ul preşedintelui ucrainean.

Preşedintele francez şi-a exprimat de asemenea speranţa că cele două ţări îşi vor consolida prietenia şi încrederea.

Barack Obama, preşedintele SUA, a dat asigurări că va continua să susţină Ucraina în această perioadă extrem de importantă a istoriei ei.

"În ultimul an Ucraina a făcut paşi mari pentru atingerea scopurilor pe care le-a avut de când şi-a obţinut independenţa în anul 1991. În timp ce se confruntă cu numeroase provocări, oamenii din Ucraina sunt mai aproape ca niciodată să îşi îndeplinească viziunea comună ce constă în a locui într-o ţară liberă, democratică şi prosperă, integrată ferm în inima Europei", a subliniat Obama.

"Cele două naţiuni ale noastre au lucrat împreună să susţină şi să protejeze dreptul ucrainenilor de a-şi alege în mod liber calea mai departe. Pe măsură ce dumneavoastă lucraţi la implementarea reformelor în ciuda agresiunii ruseşti în estul Ucrainei şi în ciuda ocupării Crimeei, Stalele Unite vor rămâne constante în susţinerea acordată Ucrainei", a mai spus Obama.

La rândul său, Papa Francisc l-a felicitat pe preşedintele ucrainean şi pe poporul său cu ocazia acestei aniversări.

"Mă rog pentru ţara voastră care se află în această situaţie dificilă, reafirmându-mi susţinerea spirituală faţă de victime, de familiile lor şi toţi cei care suferă. Susţin eforturile care ajută Ucraina să meargă înainte în spiritul păcii şi al reunificării", a transmis Papa în mesajul său.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici