Barack Obama: SUA vor fi alături de Israel dacă sunt atacaţi - VIDEO

Preşedintele Barack Obama a afirmat că în cazul unui atac iranian asupra Israelului, Statele Unite ar fi alături de acesta, după ce a fost criticat de Mitt Romney cu privire la degradarea relaţiilor cu statul evreu, în cadrul ultimei dezbateri prezidenţiale de luni.

309 afișări
Imaginea articolului Barack Obama: SUA vor fi alături de Israel dacă sunt atacaţi - VIDEO

SUA vor fi alături de Israel dacă sunt atacaţi, afirmă Barack Obama (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Voi sta alături de Israel dacă vor fi atacaţi", a declarat preşedintele.

"Israelul este un prieten adevărat. Este cel mai important aliat pe care îl avem în regiune", a adăugat acesta.

Mitt Romney a reclamat faptul că relaţiile americano-israeliene au suferit din cauza unor tensiuni "foarte regretabile" în decursul mandatului preşedintelui Obama, în cadrul dezbaterii asupra politicii externe de la Boca Raton, în Florida.

"Trebuie să ne susţinem aliaţii. Cred că tensiunile dintre Israel şi Statele Unite sunt foarte regretabile", a declarat republicanul pentru care relaţiile dintre cele două naţiuni sunt o prioritate diplomatică.

"Cred de asemenea că retragerea programului nostru de apărare antirachetă din Polonia şi modul în care a fost făcută această retragere este regretabil".

Polonia se oferise voluntar să adăpostească sistemul antirachetă al NATO, unde a devenit un membru important, însă preşedintele Obama a anulat acest proiect sub presiunile Rusiei.

Mitt Romney a abordat de asemenea reacţia preşedintelui din momentul protestelor şi violenţelor din Iran după alegerile din 2009.

"Tăcerea preşedintelui a fost o greşeală enormă. Trebuie să ne apărăm principiile, să ne apărăm aliaţii, să promovâm o armată mai puternică şi o economie mai puternică", a afirmat republicanul care a revenit apoi asupra temei economice în decursul dezbaterii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici