Bărbatul arestat în cazul alertei de la sediul PE din Bruxelles este un slovac de 32 de ani

Bărbatul arestat luni în urma alertei cu bombă care a determinat evacuarea a trei clădiri ale Parlamentului European din Bruxelles este un cetăţean slovac în vârstă de 32 de ani, a anunţat Parchetul belgian, citat de RTL.be.

86 afișări
Imaginea articolului Bărbatul arestat în cazul alertei de la sediul PE din Bruxelles este un slovac de 32 de ani

Bărbatul arestat în cazul alertei de la sediul PE din Bruxelles este un slovac de 32 de ani (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit agenţiei de presă Belga, în maşina bărbatului au fost descoperite o armă de foc şi o drujbă. Îmbrăcat în ţinută militară, bărbatul a afirmat că voia să îl întâlnească pe preşedintele Parlamentului European.

El a fost prezentat unui judecător de instrucţie, iar Parchetul a cerut un mandat de arestare împotriva sa pentru ameninţare cu atentate, posesie de armă interzisă şi posesie de armă de foc care necesită autorizaţie.

Bărbatul a fost reperat luni dimineaţă în jurul orei 7.30 (8.30, ora României) din cauza comportamentului său suspect. "El a fost reţinut şi adus la interogatoriu", a explicat Parchetul. "El nu a fost în nici un moment agresiv. O cheie d emaşină a fost găsită asupra sa. Vehiculul său era parcat pe strada Montoyer. Declaraţiile sale au fost considerate neclare, astfel că a fost creat un perimetru de securitate ca măsură de precauţie. Mai multe clădiri au fost evacuate şi circulaţia deviată", a adăugat Parchetul.

Serviciul de deminare al Apărării a constatat că nici un explozibil nu se afla în vehicul, astfel că alerta a fost anulată.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici