Bărbatul înarmat venit să-l "vadă pe Obama" pe un aeroport, eliberat pe cauţiune

Un american arestat pentru că a ieşit înarmat dintr-o maşină, duminică, într-un mic aeroport de unde preşedintele Barack Obama tocmai decolase la bordul aeronavei prezidenţiale Air Force One, a fost eliberat luni, contra unei cauţiuni de 100.000 de dolari, a anunţat poliţia.

31 afișări
Imaginea articolului Bărbatul înarmat venit să-l "vadă pe Obama" pe un aeroport, eliberat pe cauţiune

Bărbatul înarmat venit să-l "vadă pe Obama" (Foto) pe un aeroport, eliberat pe cauţiune (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Bărbatul, Joseph McVey, din Ohio (nord), a fost prezentat anterior în faţa justiţiei, în North Carolina (sud-estul Statelor Unite).

El riscă o pedeapsă de până la 120 de zile de închisoare, dacă va fi găsit vinovat de port de armă în public, lucru considerat o infracţiune în acest stat. Următorul termen a fost stabilit la 10 iunie.

Tânărul, în vârstă de 23 de ani, a fost arestat de poliţie şi agenţi din cadrul Secret Service, însărcinaţi cu protecţia personalităţilor publice, a anunţat conducerea aeroportului din Asheville, în North Carolina.

În cadrul şedinţei de luni, judecătorul însărcinat cu dosarul a declarat că autorităţile federale au cerut ca tânărul să fie menţinut în arest, chiar dacă va reuşi să strângă cei 100.000 de dolari, pentru plata cauţiunii, potrivit cotidianului local Asheville Citizen-Times.

Arma acestuia era încărcată atunci când a fost arestat, a precizat publicaţia locală, citând oficiali din cadrul aeroportului.

Maşina tânărului, un Pontiac cu număr de înregistrare local, era echipată cu sirenă şi girofar, ca un vehicul de poliţie. În momentul arestării, bărbatul a declarat poliţiei că "a auzit că preşedintele se afla în oraş (şi) că a venit să îl vadă", potrivit aeroportului.

Potrivit unor surse locale, bărbatul nu s-a aflat niciun moment în apropierea Air Force One sau a lui Obama. După un sfârşit de săptămână de odihnă, preşedintele american a zburat de pe acest aeroport pentru a merge să asiste la o ceremonie în memoria victimelor unui accident de mină în West Virginia (est).

După ce l-au dezarmat pe Joseph McVey, poliţiştii au descoperit că acesta intercepta frecvenţa radio utilizată de poliţie la bordul maşinii. El avea alături o puşcă, iar în torpedou se aflau calcule de atingere a unei ţinte cu o armă de precizie. Vehiculul era echipat, de asemenea, cu o cameră de înregistrare şi avea patru antene mari pe portbagaj. Poliţiştii au descoperit că bărbatul nu avea nicio legăturtă cu poliţia.

Secret Service a refuzat să comenteze incidentul, indicând forţele de ordine locale pentru orice comentariu.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici