Cazul poliţistei ucise joi în sudul Parisului: Bărbatul suspectat a fost identificat. Autorul atacului şi fraţii Kouachi fac parte din aceeaşi filieră jihadistă

Un bărbat suspectat că este autorul atacului armat în care a fost ucisă o poliţistă, joi, în sudul Parisului, a fost identificat, iar doi dintre apropiaţii acestuia au fost arestaţi vineri dimineaţa, au anunţat surse apropiate dosarului. Autorul atacului comis joi în Montrouge şi fraţii Cherif şi Said Kouachi se cunosc şi fac parte toţi trei din aceeaşi filieră jihadistă Buttes-Chaumont, afirmă Le Point, în ediţia electronică de vineri.

1404 afișări
Imaginea articolului Cazul poliţistei ucise joi în sudul Parisului: Bărbatul suspectat a fost identificat. Autorul atacului şi fraţii Kouachi fac parte din aceeaşi filieră jihadistă

Bărbatul suspectat că a comis joi atacul armat din sudul Parisului a fost identificat (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Suspectul a fost identificat. Două interpelări au avut loc în anturajul său foarte apropiat", au declarat aceste surse.

Cherif Kouachi a făcut parte din "filiera Buttes-Chaumont". Sub autoritatea unui "emir", Farid Benyettou, această filieră permitea trimiterea de combatanţi în Irak pentru a se alătura aripii irakiene a Al-Qaida care era condusă în perioada respectivă de Abu Mussab al-Zarqawi.

 

Ministrul francez de Interne a anunţat anterior progrese în ancheta deschisă asupra acestui atac armat, soldat cu un mort şi un rănit grav, la o zi după atentatul de la sediul publicaţiei satirice Charlie Hebdo.

Autorităţile franceze nu au stabilit nicio legătură între atacul armat, comis în oraşul Montrouge, limitrof cu sudul Parisului, şi atacul în care au fost ucise 12 persoane, iar alte 11 au fost rănite, cu o zi înainte, la sediul săptămânalului.

Pe de altă parte, autorul atacului comis joi la Montrouge şi fraţii Cherif şi Said Kouachi s-ar cunoaşte şi ar face parte, toţi trei, din aceeaşi filieră jihadistă Buttes-Chaumont, scria Le Point în ediţia electronică de vineri

Ancheta a fost încredinţată brigăzii antiteroriste, a anunţat joi Parchetul din Paris, citat de AFP. "Decizia a fost luată în contextul actual, după atacul soldat cu 12 morţi la sediul revistei Charlie Hebdo", preciza Parchetul.

O poliţistă în vârstă de aproximativ 20 de ani a fost ucisă joi dimineaţa, într-un incident armat produs în regiunea Paris, în zona Montrouge.

Autorul atacului era căutat de poliţie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici