Bărbatul suspectat că a ucis o judecătoare şi un grefier în Belgia a fost arestat

Presupusul ucigaş al unei judecătoare de pace şi al unui grefier, omorâţi joi într-o sală de audieri din Belgia, a fost arestat, a afirmat vineri radioteleviziunea flamandă VRT.

21 afișări
Imaginea articolului Bărbatul suspectat că a ucis o judecătoare şi un grefier în Belgia a fost arestat

Bărbatul suspectat că a ucis o judecătoare şi un grefier în Belgia a fost arestat (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Conform VRT, citată de agenţia Belga, ar fi vorba despre un iranian în vârstă de 47 de ani, care a fost identificat de martori ai atacului mortal. El ar fi afirmat că a acţionat din răzbunare.

Site-ul VRT menţionează doar "indicii" conform cărora un bărbat arestat joi seara într-un parc din Bruxelles, după ce a tras focuri de armă în aer, ar fi presupusul autor al dublei crime.

Iniţial, poliţia afirmase că cele două incidente nu au "nici o legătură".

Bărbatul a fost arestat în jurul orei 19.20, în apropierea fântânii din parcul regal din Bruxelles, situat în centrul capitalei belgiene.

Atunci când poliţiştii au vrut să îl controleze, el a scos o armă şi a tras mai multe focuri în aer.

Agenţii au reuşit să îl dezarmeze şi să îl aducă sub control. El a fost rănit în cursul acestei intervenţii.

Joi dimineaţă, o magistrată şi grefierul său au fost ucişi de un bărbat care asista la o audiere a tribunalului de justiţie de pace - care tratează în special divorţuri şi conflicte de vecinătate. Autorul focurilor de armă a reuşit apoi să fugă.

Cazul, o premieră în istoria Belgiei, după o serie de incidente care au pus sub semnul întrebării securitatea instituţiilor judiciare, a generat emoţie în ţară.

Joi după-amiază, şeful Guvernului, mai mulţi miniştri şi parlamentari belgieni, precum şi sute de magistraţi şi avocaţi, au adus un omagiu solemn victimelor acestui atac.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici