Barroso: Am încercat să formez un Colegiu al comisarilor care poate genera idei noi

Preşedintele CE, Jose Manuel Barroso, a susţine că pe baza nominalizărilor făcute de statele membre, a încercat să creeze un Colegiu al comisarilor care să poată genera idei noi şi care va fi unul decisiv pentru redresarea Europei.

45 afișări
Imaginea articolului Barroso: Am încercat să formez un Colegiu al comisarilor care poate genera idei noi

Barroso: Am încercat să formez un Colegiu al comisarilor care poate genera idei noi

"Avem un program european, iar acum avem o echipă europeană. Pe baza nominalizărilor făcute de statele membre, am încercat să creez un Colegiu (al comisarilor, n.red.) care poate genera idei noi şi un nou impuls pentru cele mai mari provocări cu care ne confruntăm în prezent în Europa", afirmă Barroso, într-o declaraţie postată pe site-ul Comisiei Europene.

"Acest colegiu va implementa liniile directoare politice pe care le-am prezentat Parlamentului European. Sunt încrezător că acest Colegiu va fi unul decisiv pentru îndrumarea Europei spre redresare şi către o economie de piaţă sustenabilă care să lucreze pentru oameni", a mai declarat Barroso.

Preşedintele CE a spus că a urmărit crearea unei Comisii puternice "pentru a face faţă unui rol consolidat al Europei, inclusiv pe scena internaţională, oferit de Tratatul de la Lisabona". "Una dintre îndatoririle cheie ale acestui Colegiu va fi de a transforma în realitate noile oportunităţi reprezentate de Tratatul de la Lisabona", a spus Barroso.

El a reamintit că cei desemnaţi pentru postul de comisar se vor prezenta la audieri în faţa PE, în luna ianuarie. "După consimţământul Parlamentului, va fi momentul de a începe munca şi de a da rezultate pentru cetăţenii noştri", a mai spus Barroso.

Noua Comisie va avea 27 de membri, câte unul din fiecare stat UE. Vor fi 7 vicepreşedinţi iar noua Comisie va avea 9 femei în componenţă. Membrii Colegiului provin din familii politice diferite iar 14 dintre ei, inclusiv preşedintele Barroso, se află la al doilea mandat în Executivul de la Bruxelles.

Preşedintele CE, Jose Manuel Barroso, a anunţat, vineri, la Bruxelles, lista comisarilor desemnaţi, din partea României fiind anunţat Dacian Cioloş pentru portofoliul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici