Beijingul face apel la dezescaladare după loviturile cu rachete asupra Kievului

China şi-a exprimat speranţa că situaţia din Ucraina va fi "dezescaladată în curând", în urma loviturilor ruseşti cu rachete asupra Kievului, de luni, scrie CNN.

2278 afișări
Imaginea articolului Beijingul face apel la dezescaladare după loviturile cu rachete asupra Kievului

Luând cuvântul în timpul briefingului zilnic al Ministerului chinez al Afacerilor Externe de la Beijing, luni, purtătorul de cuvânt al MAE chinez, Mao Ning, a declarat că China a luat notă de rapoartele privind atât explozia de sâmbătă de pe podul Kerci, care leagă Crimeea de Rusia continentală, cât şi de loviturile de luni asupra Kievului.

Mao a reiterat poziţia Chinei cu privire la situaţia din Ucraina, subliniind că China "a susţinut întotdeauna că suveranitatea şi integritatea teritorială a tuturor ţărilor trebuie respectate".

"Sperăm că toate părţile îşi pot rezolva în mod corespunzător diferendele prin dialog şi consultare. De asemenea, China este dispusă să continue să joace un rol constructiv în promovarea detensionării situaţiei", a adăugat Mao.

Rusia a lovit luni dimineaţă, la o oră de vârf, ucigând civili şi distrugând infrastructura, într-o aparentă răzbunare după ce preşedintele Vladimir Putin a declarat că o explozie pe podul spre Crimeea a fost un atac terorist.

Rachetele de croazieră au lovit intersecţii aglomerate, parcuri şi obiective turistice din centrul Kievului, cu o intensitate nemaivăzută nici măcar atunci când forţele ruseşti au încercat să captureze capitala la începutul războiului.

Explozii au fost raportate, de asemenea, în Lviv, Ternopil şi Zhytomyr în vestul Ucrainei, Dnipro şi Kremenchuk în centrul Ucrainei, Zaporizhzhia în sud şi Kharkiv în est.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
beijing,
ucraina,
război

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici