Beji Caid Essebsi revendică victoria în scrutinul prezidenţial din Tunisia

Favoritul alegerilor prezidenţiale din Tunisia, Beji Caid Essebsi, şi-a revendicat duminică seara victoria, în timp ce susţinătorii preşedintelui în exerciţiu Moncef Marzouki au contestat imediat, spunând că aşteaptă rezultatele oficiale.

91 afișări
Imaginea articolului Beji Caid Essebsi revendică victoria în scrutinul prezidenţial din Tunisia

Beji Caid Essebsi revendică victoria în scrutinul prezidenţial din Tunisia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Indicatorii de care dispunem (...) sugerează o victorie a lui Beji Caid Essebsi" în cel de-al doilea tur al scrutinului prezidenţial desfăşurat duminică, a declarat pentru presă, la câteva miute după închiderea urnelor de vot, directorul de campanie al acestuia, Mohsen Marzouk, fără a oferi estimări.

Caid Essebsi, în vârstă de 88 de ani, le-a mulţumit, într-o declaraţie transmisă de televiziunea naţională, tunisienilor care au participat la acest scrutin istoric, desfăşurat la patru ani de la revoluţia care a înlăturat de la putere regimul lui Zine El Abidine Ben Ali.

"Viitorul apropiat şi cel îndepărtat ne obligă să lucrăm împreună pentru Tunisia", s-a adresat el adversarului său.

Însă tabăra preşedintelui în execiţiu a respins imediat declaraţiile adversarului acestuia, apreciind că orice revendicare a victoriei în scrutinul prezidenţial este prematură, în contextul în care Instanţa Electorală speră să poată anunţa rezultatele luni.

"Ceea ce a declarat responsabilul de campanie al lui Beji Caid Essebsi cu privire la victoria clară a acestuia este nefondat", a apreciat pentru presă directorul de campanie al lui Marzouki, Adnene Mancer, menţionând o distanţă "foarte mică" între cei doi, de "câteva mii de voturi".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici