Belarus: 633 de persoane au fost arestate în timpul unei manifestaţii masive a opoziţiei

  • Poliţia din Belarus a anunţat că a arestat 633 de persoane în timpul protestului opoziţiei de duminică, de la Minsk.
  • De o lună, în Belarus are loc o mişcare de protest fără precedent împotriva lui Aleksandr Lukaşenko.
242 afișări
Imaginea articolului Belarus: 633 de persoane au fost arestate în timpul unei manifestaţii masive a opoziţiei

Profimedia

Poliţia din Belarus a raportat luni (7 septembrie) 633 de arestări în timpul protestului opoziţiei de duminică, care contestă realegerea preşedintelui Aleksandr Lukaşenko în urma scrutinului de pe 9 august, notează Le Figaro.
 
De o lună, în Belarus are loc o mişcare de protest fără precedent împotriva preşedintelui, aflat la putere de 26 de ani.
 
"Un total de 633 de persoane au fost arestate ieri pentru încălcarea legii privind evenimentele de la Minsk," a declarat ministerul de interne din Belarus, într-un comunicat de presă.
 
Conform Ministerului de Interne, 363 dintre ele erau încă în detenţie provizorie luni, în aşteptarea analizării dosarelor lor de către tribunale.
 
Acesta este cel mai mare număr de arestări la o manifestaţie a opoziţiei de la primele proteste declanşate la începutul lunii, reprimate cu duritate de forţele de ordine.
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici